Primarul Decebal Făgădău: "Străzile din Constanța sunt spălate cu soluții dezinfectante"

1129

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale au intensificat măsurile privind prevenția infectării cu Covid-19. În acest context, primarul Decebal Făgădău a anunțat, ieri, mai multe măsuri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având în vedere că municipiul se află pe locul 4 într-un top al cazurilor de coronavirus.



"Suntem pe locul 4 într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am luat câteva hotărâri importante.

Astfel, vom aloca, de îndată, așa cum am făcut și până acum, toate sumele necesare Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Indiferent de votul politic este important să dăm bani acestui spital, pentru că este vorba despre semenii noștri. Vreau să transmit multă sănătate celor bolnavi, să mulțumesc din suflet medicilor, personalului medical și voluntarilor. Toți avem exact aceeași putere în aceste momente. Este extrem de important să păstrăm igiena, să luăm toate măsurile ce ne sunt indicate și, mai ales, să evităm toate deplasările inutile. Vă recomand din suflet, stați acasă!", a spus edilul Decebal Făgădău.

Prima măsură a fost deja pusă în aplicare încă de ieri dimineață, când

s-a început dezinfecția străzilor, a trotuarelor, a zonelor aglomerate și a spațiilor destinate călătorilor, pentru a crește gradul de curățenie și a stopa răspândirea acestui virus.

Campania de igienizare a început de la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu și a continuat în zonele aglomerate, în stațiile de autobuz, pe trotuare, pe principalele bulevarde și străzi ale orașului Constanța.

Astfel, muncitorii de la Polaris M Holding au dezinfectat arterele de circulație și pe cele pietonale cu apă de la rețea, tratată cu soluții dezinfectante pe bază de clor activ și biocid, soluții avizate de către organele competențe ca fiind eficiente împotriva Covid-19.

"Programul de salubrizare și spălare a străzilor a început cu următoarele operațiuni: măturatul mecanizat, măturatul manual, răzuitul rigolelor și, în ultimă fază, spălarea manuală și mecanizată a carosabilului și trotuarelor. Dezinfectarea se realizează cu 10 autospeciale pentru stropit echipate cu instalații de înaltă presiune ce împrăștie soluții dezinfectante. În paralel cu dezinfectarea și igienizarea străzilor și trotuarelor, se dezinfectează, cu ajutorul atomizoarelor, platformele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile", a declarat Călina Spirea, șeful departamentului Relații Publice de la Polaris M Holding.


De asemenea, ieri, de îndată ce a fost colectat gunoiul din platformă, au venit în spate echipe de voluntari care au făcut o dezinfecție a zonei cu substanță pe bază de clor.
"Fac un apel către președinții asociațiilor de proprietari, către administratorii de bloc, ca în toate scările în care există tubulatură, ghenă de gunoi, să facă pe cât posibil exact același lucru. Să mențină curățenia, igiena, folosind materiale dezinfectante", a transmis primarul Decebal Făgădău.

Procesul educațional, mutat în mediul online

În ceea ce privește învățământul, edilul Constanței a spus că, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, s-a pus la dispoziție, prin bunăvoința operatorului Orange România, o platformă gratuită, care se numește www.24edu.ro.

"Este o platformă unde toți profesorii, elevii și părinții vor avea acces, astfel încât să mutăm în mediul online acest proces educațional. Cadrele didactice, elevii și părinții vor avea conturi cu care vor accesa atât platforma, cât și aplicațiile gratuite (IOS și ANDROID): 24eduprofesor și 24eduparinte. Profesorii vor putea să își încarce singuri lecțiile, atât în format text, cât și video. Platforma are și o bibliotecă virtuală de peste 2.000 de volume", a explicat Decebal Făgădău.

Nici persoanele neajutorate nu au fost uitate de administrația locală, cei responsabili urmând să se implice pentru ajutorarea acestora.



"Nu în ultimul rând, ne-am gândit la persoanele singure, la persoanele vulnerabile, la persoanele care nu au pe nimeni. Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială, căreia i-am pus la dispoziție toate sumele de bani necesare pentru a implementa acest program, vom avea echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul dumneavoastră și vă vor oferi asistență", a mai spus primarul Constanței.
Totodată, el a anunțat că pentru persoanele vulnerabile se pune la dispoziție un număr de telefon Nonstop - 0737.552.270, la care cei în nevoie pot solicita ajutorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde