Primarul Cristian Radu acuză conducerea CJC că subminează turismul în sudul litoralului

795
Primarul Cristian Radu acuză conducerea CJC că subminează turismul în sudul litoralului - primarulcristianradu-1565300913.jpg

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, acuză conducerea PSD-ALDE a Consiliului Județean Constanța că a subminat turismul din sudul litoralului, prin blocarea proiectelor de infrastructură, destinate fluidizării traficului pe DN39, între Agigea și Mangalia. 
"Pe toată durata sezonului estival, acea porțiune de drum este un calvar pentru șoferi, un fel de Valea Prahovei. De la Agigea până în sudul litoralului și Vama Veche ajungi să stai câte 3 - 4 ore în trafic, pe o distanță de numai 30 de km", a explicat edilul Mangaliei. 


El a precizat că mulți investitori au refuzat să facă afaceri în stațiunile din sudul litoralului, tocmai din acest motiv, al lipsei infrastructurii. "Conducerea CJ cunoaște de ani buni această problemă, dar a refuzat efectiv să investească bani în crearea unei rute alternative pentru DN 39. Acum un an-doi, președintele CJ, Horia Țuțuianu de la PSD mi-a promis, personal, că până în 2019 va fi gata șoseaua ocolitoare Agigea-Techirghiol-Topraisar-Moșneni-Olimp. Până la această oră, nici măcar o bordură nu a fost montată pe acel segment de drum", a explicat șeful administrației din Mangalia. 


Potrivit acestuia, CJ ar fi putut atrage și fonduri UE pe axa 6.1. POR 2014-2020 pentru construcția sau modernizarea variantei ocolitoare a DN 39 între Agigea și Mangalia. 


"Suma disponibilă în cadrul acestui program european era de 118 milioane de euro. CJ a ales să asfalteze niște drumuri comunale cu sume colosale, în loc să fluidizeze traficul către stațiunile din sudul litoralului. Asta înseamnă sabotarea economiei locale din considerente strict politice. Dacă Mangalia ar fi avut un primar din PSD-ALDE, Guvernul sau CJ ar fi alocat fonduri pentru acea rută ocolitoare. În cazul de față, turiștii și locuitorii din sudul județului sunt condamnați să-și petreacă vacanțele blocați în trafic, doar pentru calculele electorale ale actualei conduceri a Consiliului Județean Constanța", a completat Cristian Radu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0052 secunde