Primarii, buni de plată! ACoR atrage atenția în privința unor nedreptăți cu care se confruntă edilii

1194
Primarii, buni de plată! ACoR atrage atenția în privința unor nedreptăți cu care se confruntă edilii - fondacor2-1579638900.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "I.N. Roman" din Constanța a găzduit, zilele trecute, o întâlnire de lucru a Asociației Comunelor din România (ACoR), filiala Constanța, la care au participat primari din localitățile 23 August, Băneasa, Cerchezu, Chirnogeni, Cumpăna, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Grădina, Ion Corvin, Istria, Lipnița, Lumina, Oltina, Pecineaga, Rasova, Siliștea, Topraisar, Tortoman și Tuzla. 


În cadrul întâlnirii, președintele AcoR - filiala Constanta, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a punctat o serie de probleme, pe care membrii asociației i le-au adus la cunoștință. Una dintre aceste situații deosebit de stringente face referire la faptul că primarii constănțeni ar urma să achite sumele restante și penalitățile aferente pentru neîndeplinirea obligației asumate de România de colectare selectivă a deșeurilor. 


"Pe lângă sumele mari pe care le-ar avea de achitat primarii noștri, începând cu acest an, dacă nu colectează, selectiv, deșeurile duse la rampa de gunoi, vor trebui plătite și penalitățile pentru neîndeplinirea obligației de a colecta selectiv. Trebuie să ținem cont că prețul tonei de gunoi a crescut de la 30 la 80 de lei", a spus Mariana Gâju. 


În plus, ea a mai subliniat și faptul că o să fie greu de strâns acești bani, în condițiile în care sunt localnici care nu își plătesc nici măcar taxa de habitat. 


"Noi, primarii, nu știm de unde vom strânge acești bani, în condițiile în care unii cetățeni nu înțeleg să-și plătească nici măcar taxa de habitat", a spus primarul Mariana Gâju. 


Totodată, edilul comunei Cumpăna a făcut referire la capcanele care se găsesc la fiecare pas în administrațiile locale, pentru care este răspunzător reprezentantul legal, adică primarul.


Președintele ACoR Constanța a mai atras atenția celor prezenți asupra faptului că, în urma discuțiilor pe care le-a purtat, personal, cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, acesta a luat în calcul un proiect de împădurire cu perdele de protecție, pe amplasamentele vechilor sisteme de irigații, precum și împădurirea ambelor maluri ale Canalului Dunăre - Marea Neagră. Totodată, tot la solicitarea președintelui ACoR, Mariana Gâju, s-a pus în discuție alocarea de fonduri externe pentru derularea proiectelor de extindere a rețelelor de energie electrică, iluminat stradal, de colectare selectivă a deșeurilor, programul Rabla și programe de sisteme fotovoltaice. 


XXX 
Primarul comunei Cumpăna a luat în calcul și solicitarea edililor constănțeni, cu privire la procesul greoi de obținere a avizelor de la instituții precum ANIF, ANPM, ANRE, Mariana Gâju propunând înaintarea unei solicitări oficiale din partea ACoR pentru susținerea taxelor privind eliberarea acestor avize. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2405 secunde