Primăria Năvodari somează Apele Române: "Ne creați un mare prejudiciu de imagine"

643
1
Plajele litoralului și modul în care sunt ele administrate creează foarte multe nemulțumiri la nivelul administrațiilor publice locale, dar și în rândul cetățenilor. Întregul carusel al închirierii plajelor, licitațiile dubioase și criteriile de atribuire strâmbe și clientelare au făcut ca întreg litoralul să arate ca o sorcovă sau, și mai rău, ca o pârloagă. Astfel, lipsa unei dezvoltări coerente și unitare a dus la o decădere a turismului românesc în ultimii ani.


Ultimul exemplu în acest sens este dat de Primăria Năvodari, care somează public Apele Române să curețe plajele. Deși sezonul estival a început de câteva săptămâni, suprafețele de nisip sunt adevărate pubele, mizerabile și insa-lubre, afectând serios confortul turiștilor, dar și imaginea Năvodariului. 


"Primăria Năvodari anunță public că plajele din zona de nord a orașului Năvodari se află în administrarea Administrației Naționale Apele Române care, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, încheie cu operatorii economici contracte de închiriere pentru utilizarea plajelor în scop turistic. Acum, în plin sezon estival, toată plaja din zona de nord a orașului Năvodari arată deplorabil, iar foarte mulți turiști sunt dezamăgiți de modul în care a fost pregătit acest sezon estival. 


Somăm pe această cale Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral ca, în regim de urgență, să procedeze la curățirea plajei, deoarece această situație creează un prejudiciu de imagine orașului Năvodari și litoralului românesc", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Năvodari.


v v v


Aceeași situație o întâlnim pe întreg litoralul românesc, de la Năvodari până la Limanu. La Eforie, spre exemplu, s-a pregătit chiar organizarea unui referendum local odată cu alegerile locale din 5 iunie privind trecerea plajelor în administrația publică locală, însă CCR a invalidat demersul.


Primarii sunt nemulțumiți în contextul în care plajele ajung pe mâna unor agenți economici care nu au nicio legătură cu turismul, singurul lor scop fiind de a obține profit cât mai mare din exploatarea acestora fără a realiza cheltuieli sau investiții mari în amenajarea lor. Așa se face că, în unele cazuri, turiștii ajung să plătească mai mult pentru închirierea unui șezlong decât cazarea la hotel, anomalie semnalată atât de agențiile de turism, cât și de autorități. Însă, în continuare, nimeni nu face nimic.


Comentează știrea

Marian
23 iunie 2016
DE NOTAT

ok, plajele au fost licitate acum , inca nu s-au dat rezultatele. Apele Romane puteau sa rezolve aceasta problema pana acum . Nu au facut-o de ce? Oricum plajele sunt ale lor. Pe de alta parte primaria a facut minunata si chicioasa PROMENADA, pe care in curand trebuie sa o reabiliteze , fara a lua in calcul ca agentilor economici care vor inchiria plaja le vor trebui: CURENT, APA, CANALIZARE. Deci INCOMPETENT si LIPSA DE VIZIUNE din parte ambelor institutii. Ce vor face agentii fara UTILITATI? De ce sa plateasca sumele si anul acesta care este practic compromis??????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4579 secunde