Primăria Mangalia, avanpremieră la filmul documentar prilejuit de Centenarul Marii Uniri

367
Primăria Mangalia, avanpremieră  la filmul documentar prilejuit de Centenarul Marii Uniri - mangalia-1544542572.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia au organizat, zilele trecute, un eveniment cultural prilejuit de avanpremiera filmului documentar "Mangalia 100", realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

"La proiecție au fost invitați oameni de cultură ai orașului, reprezentanți ai tuturor instituțiilor din Mangalia, alte personalități de la nivel local. Filmul documentar a fost vizionat cu interes de cei prezenți, pelicula Mangalia 100 prezentând povestea unui oraș cu o istorie impresionantă - de la Callatis, vechea colonie grecească și până în zilele noastre. Pentru a surprinde cât mai bine povestea și realitățile municipiului Mangalia, filmul conține o serie de interviuri cu persoane publice, care au trecut în revistă elemente esențiale din fiecare domeniu de activitate. De asemenea, filmul descrie istoria urbei, modul de dezvoltare, elementele de unicitate, situația actuală a comunității precum și proiectele de viitor", a spus edilul Mangaliei, Cristian Radu.

El a mai adăugat că municipiul de la malul mării a fost recunoscut pentru bogățiile sale, încă din perioada elenistică, atunci când orașul - stat autonom Callatis a fost cel mai important centru economic și cultural al zonei.

"Astăzi, cetatea Callatis poate fi socotită cea mai veche așezare atestată pe teritoriul țării noastre. Despre toate aceste realități istorice, dar și despre Mangalia, oraș modern al secolului al XXI-lea, s-a vorbit pe larg, în cadrul evenimentului organizat pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. În perioada imediat următoare, proiecția filmului va putea fi urmărită de publicul larg, prin intermediul instituțiilor de cultură și învățământ de la nivelul orașului", a mai spus primarul Cristian Radu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2018
Stire din Social : Se caută sânge  la Mangalia!
Pagina a fost generata in 0.4719 secunde