Primăria dă startul unui nou proiect de plată a parcării în Constanța

315

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Constanța au anunțat că implementează un nou proiect pilot de plată a parcării în Constanța. Scopul acestuia este de a reduce timpul de căutare a unui loc de parcare, descongestionarea traficului în zona respectivă, creșterea nivelului de confort, reducerea consumului de carburant și, implicit, reducerea emisiilor de CO2.

În acest sens, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au explicat, ieri, că soluția are la bază două parcometre oferite în mod gratuit municipalității de către firma Avitech și produse de compania suedeză Cale, cu o tradiție de peste 60 de ani în domeniul parcărilor. Acestea sunt amplasate la cele două intrări din parcarea Tribunalului și deservesc 100 de spații de parcare. Parcometrele vor permite, începând de luni, 27 noiembrie 2017, plata parcării atât cu monezi, cât și cu bancnote.

Până la sfârșitul anului va fi implementată și modalitatea de plată cu ajutorul cardului, în noua tehnologie contactless, precum și o aplicație mobilă care va permite plata din mașină sau de la distanță. Spre deosebire de parcometrele clasice, noile automate nu necesită poziționarea tichetului pe bordul autoturismelor, cetățenii nefiind nevoiți să se întoarcă la autoturism după plata parcării. Numărul de înmatriculare se introduce în parcometru la efectuarea plății.

Aplicarea sancțiunilor va fi realizată de Poliția Locală cu ajutorul unei aplicații mobile cu funcția de recunoaștere a numărului de înmatriculare. Amenda va fi tipărită cu ajutorul imprimantei mobile și poziționată în parbrizul autovehiculelor care nu sunt înregistrate ca plată sau care au timpul de parcare expirat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.988 secunde