Primăria Constanța va prelua magistralele CET. Rețeaua va fi redimensionată și modernizată cu fonduri europene

681
Primăria Constanța va prelua magistralele CET. Rețeaua va fi redimensionată și modernizată cu fonduri europene - 69231146292256554796852490736643-1566477410.jpg

Articole de la același autor

Primarul Decebal Făgădău i-a convocat, astăzi, pe consilierii locali din Constanța la o ședință extraordinară pentru a supune, din nou, la vot proiectul privind preluarea magistralelor CET în vederea modernizării cu bani europeni, modernizare ce ar reduce pierderile pe care tot constănțenii le plătesc. 

Reamintim că acest proiect a mai fost supus la vot și în ședința din data de 14 august, însă liberalii au votat împotrivă, motiv pentru care proiectul nu a trecut.

Concretul proiectul vizează aprobarea cumpărării rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, cu suma de două milioane de lei, pentru a putea accesa proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro.    

"Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic", a spus edilul Decebal Făgădău. 

Între timp, liberalii au revenit la intenții mai bune și au transmis, înainte de ședință, un comunicat de presă, prin intermediul căruia și-au anunțat intenția de a vota proiectul, însă cu o singură condiție.

"Consilierii locali PNL Constanța vor participa astăzi atât la întâlnirea informală, cât și la ședința extraordinară a Consiliului Local convocată de primarul municipiului care are pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA. Problema încălzirii este extrem de importantă pentru Constanța și noi o vom trata cu maximă atenție. De aceea, condiția ca proiectul inițiat de Decebal Făgădău să primească votul liberalilor este ca documentul să conțină un amendament formulat de consilierii PNL și care va fi depus și citit în cadrul ședinței extraordinare. Scopul amendamentului este de a ne asigura că proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare a orașului va fi implementat", a transmis liderul consilierilor locali PNL Constanța, Adriana Arghirescu.

La ședința de astăzi sunt prezenti 25 de consilieri locali.

Liberalii au propus un amendament astfel: "Se mandatează primarul ca, în termen de 30 de zile de la adoptarea proiectului de hotărâre, să prezinte Consiliului Local planul de acțiuni privind modernizarea rețelei de transport agent termic achiziționată, impactul bugetar și resursele umane implicate".

De asemenea, și PSD a avut un amendament în sensul că "odată cu transmiterea rețelei de transport a energiei termice ca urmare a cumpărării va fi preluat și studiul de fezabilitate actualizat întocmit pentru beneficiarul Electrocentrale Constanța S.A. în cadrul obiectivului de investiții "Reabilitarea rețelelor de transport primar a energiei termice prin înlocuirea conductelor existente cu conducte preizolate și introducerea unui sistem de monitorizare". Proiectul a trecut la vot. 

Ulterior, edilul Decebal Făgădău a spus că estimează că preluarea ar avea loc în 45 de zile. Totodată, dacă se vor obține fondurile europene pentru modernizarea și redimensionarea rețelei, aceasta ar urma să aibă loc în mai multe etape.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7338 secunde