Primăria a stabilit restricții de circulație în zona Peninsulară. Cum vor circula șoferii

1899

Articole de la același autor

Primăria municipiului Constanța a luat decizia ca, în perioada 2-3 septembrie, când în municipiul Constanța vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice să fie impuse restricții de circulație. 


Astfel, sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 18.30, va avea loc o paradă a unor păpuși gigantice precum și a altor personaje fantastice ale teatrului de stradă, care se va desfășura după cum urmează: plecare din parcarea Sălii Sporturilor - b-dul Tomis - oprire în zona Instituției Constanța și retur pe b-dul Tomis - dreapta pe b-dul Ferdinand - stânga pe str. Mircea cel Bătrân - stânga pe str. Ștefan cel Mare și dreapta pe aleea paralelă cu Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"/Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".


Pentru ca această paradă să se desfășoare în condiții de siguranță s-au instituit restricții. Mai exact, în intervalul orar 6.00-24.00 se închide parcarea din zona Sălii Sporturilor (cu excepția autovehiculelor cu circulație prioritară - ambulanță, poliție, jandarmerie ș.a.m.d.), precum și parcarea aflată pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între Sala Sporturilor și intersecția cu str. Traian (restricție impusă inclusiv mașinilor de aprovizionare cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă). 


De asemenea, în intervalul orar 19.00 - 21.00, se restricționează circulația pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între b-dul Ferdinand și str. Traian (zona Lupoaică). Și pe aleea paralelă cu clădirea Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" spre Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" se va restricționa circulația autovehiculelor.


Cum se circulă duminică


În cursul zilei de duminică, 3 septembrie, în intervalul orar 6.00 - 23.00, se restricționează circulația pe str. Marcus Aurelius, tronsonul delimitat de str. Dimitrie Cantemir și str. Revoluției din 22 decembrie 1989. 


Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță de către forțele de ordine în colaborare cu organizatorii.


În perioada 2 - 3 septembrie 2017, reprezentanții poliției rutiere vor stabili oportunitatea restricționării traficului rutier din zonă în funcție de valorile de trafic.


În acest context, Primăria municipiului Constanța recomandă constănțenilor care vor lua parte la evenimentele organizate în acest final de săptămână în zona centrală a orașului să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative (biciclete, role, trotinete, skateboard-uri etc.) ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona centrală a orașului.


Acest demers se încadrează și în măsurile specifice proiectului PORTIS, finanțat în cadrul programului Horizon Civitas 2020, în care municipiul Constanța, alături de alte orașe din Europa, promovează mobilitatea urbană durabilă și inovatoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3023 secunde