Prim-ministrul Viorica Dăncilă a finalizat evaluarea miniștrilor. Urmează votul în CExN

279
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a finalizat evaluarea miniștrilor. Urmează votul  în CExN - vioricadancila-1540910684.jpg

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că a finalizat evaluarea privind îndeplinirea programului de guvernare, care nu a fost făcută în funcție de persoane, menționând că la Comitetul Executiv Național (CExN) al partidului va fi o decizie "combinată" în privința remanierii guvernamentale - în funcție de program și de susținerea politică.

Dăncilă a adăugat că nu a fost stabilită data CExN, însă într-o săptămână trebuie luată o decizie.

"Nu vă pot da nume, evaluarea s-a făcut în funcție de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să am un vot și din punct de vedere politic, am să văd care este părerea și susținerea pe care o va avea fiecare din partea CEX. Eu nu pot să spun acum: vor pleca un număr de atâția miniștri, vor rămâne atâția. Va fi o decizie care se va lua combinat - evaluare în funcție de program și susținere politică. Vom avea o discuție pe fiecare minister în parte. Nu am stabilit încă data. În același timp cred că este necesar ca într-o săptămână să avem o decizie", a precizat Viorica Dăncilă, la Digi24.

Ea a mai spus că va face o expunere a activității în ansamblu.

"Prima dată ne interesează să vedem care este stadiul îndeplinirii programului de guvernare, voi discuta despre fiecare minister în parte și în urma unui vot dat de CExN vom lua decizii", a declarat premierul.

Întrebată de ce s-a amânat ședința CExN, Dăncilă a răspuns că la această ședință nu se va discuta numai despre evaluare.

"Vă dați seama că acest CEx nu va discuta numai despre evaluare, mai trebuiesc purtate discuții și cu cei care vor veni dacă vom face face aceste schimbări și cu siguranță vom face aceste schimbări și atunci trebuie totul cumpătat cu foarte multă atenție, pentru că, să nu uităm, de la 1 ianuarie 2019 România va prelua președinția Consiliului UE și avem nevoie de experiență și expertiză în acest sens", a explicat premierul. În plus, a adăugat că evaluarea nu a fost făcută cu privire la anumite persoane.

"Am menționat că am terminat evaluarea, că am făcut această evaluare nu legată de anumite persoane, ca să încerc să nu fac speculații legate de o anumită persoană, am făcut evaluare în funcție de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare, dar și în funcție de 115 măsuri de care am vorbit la congresul PSD. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX, vom hotărî în cadrul partidului când va avea loc acest Comitet", a mai spus Dăncilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3172 secunde