Tăriceanu, despre revocarea șefei DNA:

"Președintele trebuie să ia decizia!"

190
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a încălcat grav Constituția, dar că revocarea acesteia din funcție ține de modul în care președintele Klaus Iohannis înțelege să-și exercite mandatul.

"Președintele trebuie să vegheze la respectarea Constituției. Doamna Kovesi a călcat peste Constituție grav, de aceea îmi pun întrebarea cum va gestiona președintele, dar nu sunt consilierul lui. Nu vreau să intervin în această chestiune, președintele trebuie să ia decizia și după aceea să își asume și consecințele deciziei", a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă președintele Iohannis decide să respingă solicitarea ministrului Justiției în cazul procurorului-șef al DNA, Tăriceanu a răspuns că se va ajunge la Curtea Constituțională.

"Cred că se va ajunge la Curtea Constituțională, dar dacă stăm să analizăm lucrurile așa cum sunt din punct de vedere constituțional, conflictul mai degrabă pare să fie unul între Guvern și președinte, pentru că raportul și solicitarea de revocare au fost făcute de ministrul Justiției, prin urmare el angajează Guvernul, în raport cu președintele. Constituția sigur că dă dreptul și președinților celor două Camere să facă sesizări de conflicte interinstituționale, dar cred că în această situație lucrurile sunt foarte clare. Logic ar fi ca ministrul Justiției și, prin translație, prim-ministrul să fie cel care sesizează acest caz", a punctat Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4976 secunde