Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul PPE, la Bruxelles

185
Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul PPE, la Bruxelles - sefulstatuluiparticipalasummitul-1553184614.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Astfel, în cursul zilei de ieri, șeful statului a participat la Conferința anuală transatlantică organizată de Camera de Comerț Americană din Uniunea Europeană (AmCham EU). 


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, cu acest prilej, Klaus Iohannis a subliniat importanța deosebită a cooperării transatlantice în promovarea libertății și prosperității pe cele două continente. 
În continuare, șeful statului a participat la Summitul PPE, iar apoi la reuniunea Consiliului European. În cursul zilei de astăzi, la această reuniune vor participa și premierii Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Spațiului Economic European (EEA). 


Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda celor două sesiuni de lucru ale reuniunii Consiliului European se află subiecte care se referă, în principal, la aspecte legate de ocupare, creștere și competitivitate, combaterea schimbărilor climatice, relațiile externe ale Uniunii Europene, dar și la aspecte legate de combaterea dezinformării în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 23 - 26 mai. De asemenea, liderii europeni vor discuta în format UE27 despre procesul de retragere a Marii Britanii din UE. 


Totodată, va fi făcută o evaluare a situației economice actuale, iar discuțiile referitoare la Piața Unică se vor axa pe aspecte legate de domeniul digital, industrie și comerț în contextul provocărilor globale, tehnologice și de securitate. 
Referitor la schimbările climatice, liderii statelor membre vor reitera angajamentele asumate prin Acordul de la Paris și vor aborda aspecte legate de strategia Uniunii pe termen lung privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Liderii europeni vor discuta și despre relațiile UE - China în pregătirea summitului din 9 aprilie. 


Cele mai recente evoluții privind procesul de retragere a Marii Britanii din UE, precum și opțiunile pentru perioada viitoare vor fi și ele analizate.


Conform Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va pleda pentru continuarea eforturilor statelor membre în direcția consolidării și aprofundării Pieței Unice în toate dimensiunile sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3934 secunde