Președintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2019

326
Președintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2019 - presedinteleiohannisapromulgat-1552687966.jpg
Reprezentanții Administrației Prezidențiale au transmis, vineri, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.


Exact acum o lună, pe 15 februarie, Parlamentul a aprobat, în ședință comună, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care erau trimise la promulgare.
O săptămână mai târziu, șeful statului anunța că va sesiza Curtea Constituțională în privința Legii bugetului pe 2019, precum și referitor la Legea de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.
Iohannis afirma că bugetul este unul nerealist, supraevaluat și întârziat.


Pe 6 martie, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a decis că Legea bugetului pe anul în curs este constituțională.
În aceeași zi, Klaus Iohannis a anunțat că va retrimite Parlamentului spre reexaminare actul normativ. El nu a comentat decizia CCR, dar a subliniat că bugetul pe 2019 este bazat pe cifre false și l-a catalogat, din nou, drept unul al rușinii naționale.
La începutul acestei săptămâni, șeful statului a anunțat că a decis să promulge Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. 


Miercuri după-amiază, Parlamentul s-a întrunit din nou în ședință comună a celor două Camere și a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, trimisă de președintele Klaus Iohannis, adoptând proiectul în forma trimisă inițial la promulgare. În acest context, Iohannis a criticat vineri faptul că Legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminată de Parlament, ajungând la promulgare neschimbată, și a acuzat PSD de rea-voință.
"PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi - atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voință refuzul PSD de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie", a declarat șeful statului în cadrul unei declarații publice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4829 secunde