Președintele Iohannis, vizită la Bruxelles. Legile Justiției, pe agenda întâlnirilor sale cu Juncker și Tusk

177
Președintele Iohannis, vizită la Bruxelles. Legile Justiției, pe agenda întâlnirilor sale cu Juncker și Tusk - iohannislabruxelles-1517405453.jpg
Președintele Klaus Iohannis se află, în aceste zile, la Bruxelles, unde are întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, pe agenda discuțiilor aflându-se și modificările la Legile Justiției.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, vizita președintelui României la Bruxelles are loc în urma invitației care i-a fost adresată, în luna decembrie 2017, de către președintele Comisiei Europene. După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei.

Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum și teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla și negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice și Monetare, securitatea externă și internă a Uniunii și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere și vecinătatea estică.

Totodată, președintele României se va întâlni și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie, respectiv negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene post-2020 și aspecte instituționale vor fi principalele subiecte abordate de cei doi înalți oficiali.

La finalul vizitei la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European.

Vizita la Bruxelles a lui Klaus Iohannis intervine în condițiile în care președintele și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, au dat publicității, în urmă cu o săptămână, o declarație comună în care își exprimă îngrijorarea față de evoluțiile recente din România și subliniază că CE avertizează, din nou, cu privire la pericolul regresării și va analiza în detaliu modificările finale aduse Legilor Justiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8167 secunde