Președintele Iohannis: "Se conturează o rectificare bugetară extraordinară"

645
Președintele Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că se conturează o rectificare bugetară extraordinară destinată alocării de bani pentru Sănătate și plata șomajului tehnic.

"Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență, pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru Sănătate - sănătatea oamenilor este prima prioritate și pentru a rezolva problemele este nevoie și de oameni, dar și de bani. A doua chestiune se referă la românii care din varii motive nu mai pot merge la serviciu - se închide firma sau intră în șomaj tehnic - și atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic", a explicat șeful statului, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19 cu membri ai Guvernului.

XXX

Executivul este pregătit ca, mâine, să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, pentru o perioadă maximă de nouă luni, a declarat, tot astăzi, președintele Klaus Iohannis.

"Guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an.

Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra cu mult mai ușor într-o normalitate", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3722 secunde