Președintele Iohannis, mesaj de Ziua Dobrogei

142
Președintele Iohannis, mesaj de Ziua Dobrogei - iohannis003605x3841-1542196304.jpg
Forța națiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice și infrastructură funcționale, și în solidaritatea cetățenilor, uniți în jurul unor valori și proiecte comune, apărați de legi drepte și egale pentru toți, declară președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis AGERPRES de Administrația Prezidențială, la sărbătorirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

"Lecția pe care unirea Dobrogei cu România ne-o transmite nouă astăzi, peste ani, este că forța națiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice și infrastructură funcționale, și în solidaritatea cetățenilor, uniți în jurul unor valori și proiecte comune, apărați de legi drepte și egale pentru toți", arată șeful statului.

În acest context, afirmă el, este onorată "viziunea și dăruirea cu care politicienii români ai sfârșitului secolului XIX au gândit și pus în aplicare un proiect care a condus, în doar trei decenii, la integrarea deplină, politică, economică și socială a regiunii dintre Dunăre și Marea Neagră".

Iohannis amintește de mesajul adresat dobrogenilor de către Principele Carol, pe 14 noiembrie 1878, despre care spune că "este o chintesență a viziunii asupra rolului politicii și administrației publice în transformarea și dezvoltarea Dobrogei".

Potrivit președintelui, "proclamarea unirii Dobrogei cu România de acum 140 de ani ne arată că procesul de unificare a provinciilor istorice românești a însemnat și edificarea unei națiuni, care crede cu tărie în valorile democrației și în respectarea drepturilor omului".

"Proiectele de infrastructură demarate cu prioritate au contribuit decisiv la dezvoltarea teritoriului dintre Dunăre și Marea Neagră în deceniile care au urmat câștigării Independenței de Stat a României. Totodată, au fost puse în practică inițiative legislative care au urmărit protejarea minorităților, asigurarea drepturilor fundamentale și a armoniei sociale, garantarea proprietății, dezvoltarea învățământului și obținerea sustenabilității economice a colectivităților", menționează șeful statului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3674 secunde