Președintele Iohannis, despre relația cu Rusia: "Este nevoie de o abordare clară și unitară"

179
Președintele Iohannis, despre relația cu Rusia:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că în relația cu Rusia este nevoie de o abordare clară și unitară.

Declarația a fost făcută, la Cotroceni, la întâlnirea cu ambasadorii și consulii români acreditați în străinătate, care în aceste zile sunt prezenți la București la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Totodată, șeful statului a arătat că România continuă politica de sprijin privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"În ceea ce privește vecinătatea ime-diată, vă reamintesc prioritatea permanentă a României, pe care o reprezintă dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, o temă complicată. Vom continua politica de sprijin al drumului european al Chișinăului, inclusiv prin consolidarea instituțiilor democratice, proiectele bilaterale de interconectare strategică și cele cu beneficii directe pentru cetățenii din Moldova. Acest efort al României va fi dezvoltat, ca și până acum, pe baza asumării sincere și a implementării de către Guvernul Republicii Moldova a reformelor cheie de care este nevoie", a adăugat Iohannis.

Potrivit acestuia, sprijinirea integrării europene și euroatlantice pentru statele din Balcanii de Vest, cât și cooperarea cu aceste state vor trebui să fie priorități ale acțiunii diplomatice a României.

De asemenea, șeful statutului a mai precizat că pe agenda politicii externe se va afla și continuarea dezvoltării relației strategice cu Ucraina.

"Totodată, ar fi bine să fim mai activi în Asia Centrală și în Orientul Mijlociu, mai ales pe dimensiunea economică, dar nu numai. În același timp, reamintesc necesitatea ca diplomația română să fie mai activă în promovarea relațiilor economice cu statele din Asia, America Latină și Africa", a conchis Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4994 secunde