Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi, primit la Cotroceni cu onoruri militare

151
Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi, primit la Cotroceni cu onoruri militare - iohannis-1560942824.jpg
Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, care efectuează o vizită oficială în România. Oficialul egiptean a fost primit cu onoruri militare.


Din delegația președintelui Iohannis fac parte șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, consilierii prezidențiali Bogdan Aurescu, Leonard Orban, Andrei Muraru, Ion Oprișor, Cosmin Marinescu și consilierii de stat Mădălina Dobrovolschi și Daniela Bârsan, relatează Agerpres.


Președintele Iohannis și omologul său egiptean vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, iar la final vor susține o declarație de presă comună.


Potrivit Administrației Prezidențiale, cu prilejul consultărilor oficiale, cei doi șefi de stat vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda cooperarea bilaterală pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic.


De asemenea, cei doi șefi de stat vor trece în revistă realizările celor două țări din perspectiva exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene și de către Egipt a președinției Uniunii Africane.


"Vizita oficială a președintelui Abdel Fattah El-Sisi reflectă soliditatea relației bilaterale, precum și faptul că Egiptul, factor important în asigurarea stabilității și securității regionale, este unul dintre prietenii tradiționali ai României în regiune", a arătat Administrația Prezidențială.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.705 secunde