Președintele CJC, Horia Țuțuianu, dă asigurări că Radioterapia se redeschide în aprilie

520
Președintele CJC, Horia Țuțuianu, dă asigurări că Radioterapia se redeschide în aprilie - spital2-1580332804.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a fost vizitat, recent, de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Cu această ocazie, a fost anunțată și demararea procedurilor necesare înființării unei Secții de Gastroenterologie, foarte multe persoane având astfel de probleme medicale. 


Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate în ce spațiu va funcționa aceasta, urmând ca în perioada imediat următoare să fie identificat cel mai potrivit spațiu, pentru tratarea pacienților cu afecțiuni digestive.


"Înființarea unei secții de Gastroenterologie reprezintă o necesitate pentru o unitate medicală de anvergura Spitalului Clinic Județean de Urgență, mai ales că acesta deservește și județele din jur. În acest moment, patologia digestivă este în creștere și este nevoie de asigurarea unui număr mai mare de paturi. Vă reamintesc că anul trecut Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al spitalului au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, în valoare de 8,5 milioane lei. În acest fel, pe lângă aparatura performantă, pacienții vor beneficia de condiții mai bune de cazare și tratament", a declarat președintele CJC Horia Țuțuianu.


În același timp, el a verificat stadiul lucrărilor la Secția de Radioterapie, care va fi inaugurată în luna aprilie. Reamintim că activitatea serviciului de Radioterapie din cadrul SCJU a fost suspendată în urmă cu câțiva ani, după ce aparatului cu cobalt i-a expirat avizul de funcționare. Altfel spus, sursa de cobalt are o durată de viață care nu poate fi depășită cu mult peste, așa că după o anumită perioadă de timp se află în incapacitate de a mai trata pacienți.  


În concluzie, epuizându-se sursa, evident că aparatul nu a mai funcționat și în aceste condiții s-a suspendat activitatea. De atunci, bolnavii au fost puși în situația de a-și face tratamentele în București sau alte județe ale țării. 


"Este foarte important ca populația să știe că începând din 27 aprilie 2020 nu vor mai trebui să meargă la București și se vor trata acasă", a adăugat Marius Horia Țuțuianu.


De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța i-a cerut managerului spitalului, dr. Cătălin Grasa, să înființeze o linie telefonică pentru a-i ajuta pe locuitorii, care suspectează că ar fi contactat virusul gripal sezonier sau alte viroze, să fie cât mai eficient informați. 


Potrivit reprezentanților unității, în prezent, cazurile cu gripă sunt tratate atât la SCJU, cât și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi a declarat că,  în perioada 20-27 ianuarie au fost confirmate 13 cazuri de gripă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4539 secunde