Premierul Orban către parlamentari: "Mai reflectați când primiți proiecte!"

259
Premierul Orban către parlamentari:

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a transmis, ieri, un avertisment de la tribuna Parlamentului, în care a atras atenția asupra situației "extrem de dificile" în care este România, din punct de vedere financiar, și le-a cerut parlamentarilor să reflecteze cu atenție atunci când primesc proiecte de legi fără să fie indicată sursa de finanțare. 


"Este clar din declarațiile publice și din realitatea prezentată de ministrul de finanțe că, în cursul acestui an, deficitul va depăși 4% din PIB. E clar, ca urmare a acestui deficit pe 2019, trebuie să facem plăți spre a readuce deficitul sub 3%. Acesta e obiectivul nostru, nu poate fi atins în cursul anului 2020", a spus premierul Ludovic Orban, la Digi 24. 


El a mai adăugat că țara este într-o situație extrem de dificilă, iar bugetul României nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. 


"Suntem într-o situație extrem de dificilă. Am făcut toată construcția bugetară în condițiile în care aplicarea legii pensiilor presupune 16 miliarde de lei în plus, am menținut alocarea de 2% din PIB pentru Apărare, am încercat să creștem un pic cheltuielile pentru Educație.


Bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. Orice cheltuială suplimentară va duce la creșterea deficitului sau la imposibilitatea de a efectua cheltuieli vitale pentru finanțarea obiectivelor de infrastructură, pentru dezvoltarea localităților, va crea probleme pentru absorbția fondurilor din cauza capacității reduse de cofinanțare de la nivelul autorității locale. Să mai reflectați când vor mai veni proiecte de legi, indiferent cine le inițiază, să vă gândiți că e aproape imposibil să mai continuăm cu proiecte de legi fără să identificăm surse de finanțare", a adăugat premierul Ludovic Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.355 secunde