Premierul Ludovic Orban: "Sezonul estival va fi reglementat după data de 1 iunie"

2302
Premierul Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Tot mai multe voci cer imperios Guvernului Orban reglementarea unor reguli care să permită deschiderea sezonului estival, în contextul în care mii de oameni sunt dependenți de locurile de muncă din această perioadă a anului.

În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat, ieri, că Guvernul va reglementa, probabil, după data de 1 iunie, condițiile în care va fi deschis sezonul estival din acest an. Mai exact, el a declarat că intenția Guvernului este de "a permite" sezonul turistic estival.

"Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricție este legată de neutilizarea spațiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră. În ceea ce privește sezonul estival, sigur că, probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector. Intenția noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival", a afirmat șeful Executivului, într-o transmisiune la Digi 24.

Reamintim că, zilele trecute, și reprezentanții Organizației Județene a Partidului Social Democrat, filiala Constanța au făcut un apel la guvernanți tot pe acest subiect. În plus, social-democrații de la malul mării au atras atenția că au constatat că nici la acest moment nu au fost adoptate și anunțate soluții care să ofere atât sprijin, cât și posibilitatea desfășurării normale a activităților din turism, sector economic foarte important pentru România și mai ales pentru județul Constanța.

Printre altele, social-democrații de la malul mării susțineau că există soluții pentru eliminarea pierderilor din turism dacă Guvernul Orban ar ridica restricțiile de circulație și călătorie pe teritoriul țării noastre.

"Considerăm că, pentru a elimina pierderile din turism, se impune, înainte de orice, ridicarea restricțiilor de circulație și călătorie pe teritoriul României. Dacă autoritățile statului bulgar au permis cetățenilor ca, începând cu data de 13 mai, să poată efectua călătorii în scop turistic, Guvernul PNL Orban încă interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiții de siguranță și pe litoralul românesc al Mării Negre. Prin neadoptarea unor măsuri responsabile, guvernarea liberală calcă în picioare dreptul celor patru milioane de turiști care au vizitat doar anul trecut litoralul românesc", susțin cei de la PSD Constanța.

Totodată, ei au explicat că, în viziunea lor, Guvernul PNL are obligația pe care și-a asumat-o prin actul de guvernare să vină urgent cu soluții și măsuri pentru cei implicați în turism, domeniu care asigură 4% - și nu 2%, cum s-a afirmat eronat! – din Produsul Intern Brut al României. În caz contrar, liberalii sunt somați să își asume public rolul de "gropari" ai acestei ramuri de tradiție și, implicit, căderea economică a județului Constanța și a celorlalte care depind vital de industria turismului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6332 secunde