Premierul Ludovic Orban: „Nu plec de pe câmpul de luptă“

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 252
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că nu a existat în nicio dezbatere din PNL și cu președintele Klaus Iohannis varianta ca el să-și depună mandatul în vederea declanșării alegerilor anticipate, menționând că nu pleacă „de pe câmpul de luptă“.


„A existat o întreagă dezbatere. Această variantă nu a fost analizată nici în partid, nici în dezbaterile dintre partid și președintele României. Este un subiect fals. Președintele României a fost întrebat pe tema aceasta și a dat un răspuns. Pentru mine perpetuarea unor astfel de teme, care pornesc de la niște fake news-uri, știri false, niște minciuni, s-au inventat știrile astea. În general, nu plec de pe câmpul de luptă. Sunt un om care, atunci când m-am angajat să fac ceva, fac tot ce depinde de mine să realizez obiectivele pe care m-am angajat să le duc la bun sfârșit. Dacă reușim să realizăm ce ne-am propus cu actualul Parlament, în mod clar, și ei (cei de la PSD - n.r.) nu depun moțiune, oricât de tare i-am deranja cu deciziile pe care le luăm, înseamnă că luăm măsuri bune pentru Romania“, a afirmat Orban, întrebat la B1 Tv dacă este dispus să-și depună mandatul de premier pentru a ajunge la alegeri anticipate.


El a mai spus că ipoteza demisiei nu a fost luată în calcul.


„Am mai răspuns la această întrebare. Această ipoteză nu am luat-o în calcul. Practic, noi am făcut tot efortul de coagulare a tuturor forțelor politice pentru a da jos guvernul PSD, ne-am asumat răspunderea să guvernăm. Sigur că preferința noastră sunt alegerile anticipate și astăzi, dacă am putea ajunge la alegeri anticipate, am face tot ce depinde de noi să ajungem la alegeri anticipate, sigur, fără a crea o criză politică gratuită, care să nu ne ofere o minimă garanție că putem ajunge la alegeri anticipate“, a adăugat Orban.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei