Premierul Ludovic Orban: Intenția noastră este să permitem sezonul turistic estival

de Cuget Liber Sâmbătă, 16 Mai 2020 115
Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albița, că după 1 iunie va fi reglementată activitatea sectorului turismului.


Șeful Guvernului a precizat că intenția autorităților este să permită deschiderea sezonul estival, în anumite condiții ”foarte bine reglementate”.


”În ceea ce privește sezonul estival, sigur că probabil că după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră, sigur, în msura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenția noastră este ca, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival” - a spus Ludovic Orban.


Premierul a mai spus că, în prezent, hotelurile se pot deschide, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.


Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care a fost instituită starea de alertă stabilește că:


(1) Este suspendată temporar activitatea de servire și consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.


(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei