Premierul Ludovic Orban: "Intenția noastră este să nu aplicăm politici de austeritate"

514
Premierul Ludovic Orban:
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că intenția Guvernului nu este aceea de a aplica politici de austeritate. Precizările au fost făcute după participarea la ședința Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

"Intenția noastră este să nu aplicăm politici de austeritate. Menținerea unei cereri la un nivel cât mai ridicat reprezintă o garanție a unei recuperări economice cât mai rapide. Atâta timp cât omul are venituri, atâta timp cât își păstrează dorința de a cumpăra, atâta timp cât revine la un consum cât de cât normal, atunci va fi un semnal pozitiv pentru economie și va permite reluarea foarte multor activități de producție, de servicii care sunt aferente satisfacerii nevoilor", a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Întrebat despre șomajul tehnic pentru personalul din sistemul bugetar, premierul a precizat că această măsură nu mai este aplicabilă.

"Nu mai este aplicabilă, pentru că se va termina starea de urgență pe 15 mai, măsura ar fi fost eficientă dacă puteam s-o aplicăm o lună, adică 15 zile să lucreze unii și, în timpul ăsta, jumătate să stea acasă. Cea mai mare parte a angajaților din instituțiile publice își fac datoria, cine nu își face datoria va pleca", a mai spus Orban.

În context, el a explicat că a fost luat în calcul și faptul că multe familii sunt formate din persoane angajate în instituții publice și în mediul privat. "Dacă afectam ambele venituri ale familiei, ar fi existat un risc mai mare", a adăugat premierul.

XXX

Ludovic Orban a mai spus că, în cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenților sau elevilor la școală, masca de protecție va fi asigurată de autorități.

"După cum știți, președintele României a anunțat că obligativitatea de purtare a măștii va fi pentru spații închise. Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenților sau elevilor la școală, cu siguranță că va fi asigurată masca. În cazul în care se vor deschide școlile - repet, asta este o decizie care va fi luată după o analiză foarte serioasă -, cu siguranță considerăm că este normală obligația Guvernului de a asigura măștile pentru toți elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măștile", a afirmat Orban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3781 secunde