Premierul Cioloș invită românii să doneze pentru "Cumințenia Pământului"

280
2
Premierul Cioloș invită românii să doneze pentru

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș invită românii să participe la procesul de subscripție publică pentru achiziționarea operei de artă "Cumințenia Pământului" a lui Constantin Brâncuși.

"Astăzi începem campania de subscripție publică pentru «Cumințenia Pământului» de Brâncuși. Încă de când am aflat că această operă de artă va fi pusă în vânzare, în urma apelurilor mai multor oameni de cultură din România, am inițiat acțiuni, demersuri pe lângă Guvernul României din acea vreme, pentru a-și exercita dreptul de preempțiune, Trebuie ca, împreună, statul cu cetățenii români, să găsim soluții pentru ca această operă de artă, reprezentativă nu doar pentru Brâncuși, dar și pentru cultura românească, să rămână nu numai în patrimoniul național, dar să rămână în patrimoniul public și să fie accesibilă pentru toți cei care doresc să o vadă", a spus Dacian Cioloș, într-o înregistrare video publicată pe Facebook.

Premierul îi invită pe toți cei interesați să doneze atât cât le permit resursele.

"Vă invit, așadar, pe toți să participați la acest proces de subscripție publică cu donații, pe fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziție, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiective chiar dacă ele sunt din sfera culturii sau cu atât mai mult cu cât ele sunt în sfera culturii și vizează o operă cum este aceasta, care este reprezentativă pentru noi. Și asta pentru că Brâncuși este și al meu, așa cum este și al vostru și este al nostru, al tuturor. Dar acest al nostru, al tuturor, trece prin asumarea noastră personală, a fiecăruia dintre noi", mai afirmă Cioloș.

Mesajul prim-ministrului este însoțit de site-ul www.brancusiealmeu.ro, unde sunt prezentate informațiile necesare celor interesați să doneze pentru "Cumințenia Pământului". 

Comentează știrea

EU....as dona....
20 mai 2016
...Pt uratenia pamantului...Sa nu mai iasa in evidenta

Uratenia Pamantului...

rex
20 mai 2016
Lacheul este o lichea!

Maine, poimane, bubosul ne va cere bani si pentru urinoterapia lui!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6843 secunde