Prefectul Ioan Albu, la raport. A prezentat bilanțul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

266
1
Prefectul Ioan Albu, la raport.  A prezentat bilanțul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență - prefectura-1517578382.jpg
Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a prezentat, recent, Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2017.

Astfel, pe parcursul anului 2017 au fost convocate și s-au desfășurat 17 ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din care două ordinare și 15 extraordinare în cadrul cărora au fost emise 15 hotărâri vizând aprobarea documentelor supuse analizei. A fost prezentat modul gestionării situațiilor de urgență, participarea membrilor CJSU la exerciții, aplicații și alte activități de pregătire.

"În anul 2017 au avut loc șase videoconferințe în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea și/sau gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Constanța. Pe parcursul anului 2017 membrii CJSU au participat la șapte exerciții interne, în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului Județean de Management al Situațiilor de Urgență, care au testat capacitatea de răspuns, cooperare și intervenție precum și de asigurare a fluxului informațional în cazul producerii unor evenimente generatoare de situații de urgență. De asemenea, au avut loc șapte exerciții de alarmare publică pe diverse tipuri de risc sau conflict armat și 70 de exerciții de evacuare executate la unitățile de învățământ, precum și 51 de aplicații desfășurate cu serviciile voluntare și private pentru situații de urgență. În plus, au fost efectuate șase controale efectuate la construcții hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor", a precizat prefectul Ioan Albu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adăugat că, în scopul prevenirii și limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, CJSU a transmis 291 avertizări/atenționări meteorologice către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra situațiilor deosebite înregistrate în județul Constanța și a colaborat cu instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență în vederea prevenirii și/sau gestionării acestora.

La final, au fost supuse analizei direcțiile de acțiune și propunerile pentru eficientizarea activității CJSU pentru anul 2018. Printre acestea se pot enumera adoptarea unor măsuri preventive și intensificarea colaborării între instituțiile cu funcții de sprijin pe tipurile de risc.

Comentează știrea

costica
3 februarie 2018
operator pc

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6133 secunde