Ponta către Orban: Ați reușit să ucideți toate firmele românești

164
Ponta către Orban: Ați reușit să ucideți toate firmele românești - 1-1594051420.jpg

Articole recomandate

Liderilor deputaților Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reușit ''să ucidă'' toate firmele românești și să lase românii "fără viitor", conform Agerpres.


"Domnule Orban, ați reușit să ucideți toate firmele românești, ați lăsat toți românii cu ratele la bancă, cu amenzi la stat, practic fără viitor. Da, se pare că cu asta vă ocupați de obicei. Atunci când ați zis - nu am nicio legătură cu Unifarm - parcă v-am auzit când spuneați că nu aveți nicio legătură cu contractul cu Iordache, din 2008, cu Transalpina, când ați zic că nu aveți nicio legătură cu accidentul de mașină, cu fetița. Ați rămas același. În 30 de ani nu v-ați schimbat deloc. Puteți să spuneți că nu aveți nicio legătură cu ceea ce de fapt aveți legătură directă, rugându-vă de fiecare dată să nu apară înregistrările cu telefoanele și discuțiile dumneavoastră cu directorul de la Unifarm", a spus Ponta, la "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaților.


El a menționat că Ordonanța 29/2020 emisă de Guvern spune că Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naționale Unifarm, un împrumut din venituri din trezorerie de 1.150.000.000 lei, deci Unifarm "a fost sponsorizat din bani publici".


"În raportul Curții de Conturi se spune că Unifarm a procedat la vânzarea de măști către Ministerul Sănătății, adică către dumneavoastră, cu un adaos comercial de 71%, comparativ cu adaosul comercial de 12% practicat de către Unifarm la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei. Astfel, prin achiziția la prețuri superioare, Ministerul Sănătății a cheltuit suplimentar suma de 2.875.000 de euro, reprezentând diferența de adaos comercial. Să explic. Din bani publici ați împrumutat Unifarm, Unifarm a cumpărat și cumpără măști de la prietenii dumneavoastră, pe care nu îi cunoașteți, că ați lucrat cu ei și la Primărie (...), după care Unifarm vinde Ministerului Sănătății cu 70% adaos. Asta se numește spălare de bani. (...) Vreau să vă spun că așa corupție pe față ca în ultimele luni nu a fost niciodată, pentru că aveți impresia că veți scăpa. Eu sper ca românii, de data asta, să nu vă scape", a menționat Ponta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6676 secunde