Poluarea mediului înconjurător din Constanța, semnalată de senatorul Ștefan Mihu

417
Poluarea mediului înconjurător din Constanța,  semnalată de senatorul Ștefan Mihu - poluareamediuluisenatorulstefanm-1544029511.jpg

Articole de la același autor

Senatorul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța, a adresat o interpelare ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, în care semnalează problema poluării mediului înconjurător cu care se confruntă municipiul Constanța.

"Printr-o interpelare adresată anul trecut Ministerului Mediului, atrăgeam atenția asupra problemelor de sănătate survenite ca urmare a expunerii organismului pentru timp îndelungat la mediul poluat al marilor aglomerații urbane, între care se numără, din păcate, și orașul Constanța. O asemenea situație este cauzată atât de traficul rutier extrem de intens din Constanța, dat fiind faptul că vorbim de unul dintre principalele orașe turistice ale țării, cât și din considerente legate de activitățile industriale poluante, inclusiv a șantierelor de construcții din acest oraș. În același timp, nu poate fi minimalizată penuria relativă cu care se confruntă orașul Constanța, atunci când vine vorba de numărul de metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor, indicator aflat la cote alarmante, la nivel național", a spus senatorul Ștefan Mihu.

În plus, a explicat parlamentarul, există sincope și în ceea ce privește buna funcționare a instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, cum ar fi Agenția Națională de Protecția Mediului (ANPM) Constanța, care nu dispune încă de un instrument orientativ fundamental, Registrul Spațiilor Verzi, în pofida cererilor repetate în acest sens ale opiniei publice și organizațiilor civice.

"La această situație, se adaugă nefuncționarea la parametri normali a celor șapte stații de monitorizare a calității aerului cu care este dotat, pe hârtie, Municipiul Constanța. Față de cele de mai sus, vă rog să ne precizați, stimată doamnă ministru, măsurile avute în vedere de ministerul Mediului, în cooperare cu ANPM Constanța, în ceea ce privește reducerea poluării în orașul Constanța, inclusiv în materie de prevenire, cu referire directă la monitorizarea și controlul prezenței noxelor în aerul respirat", a mai spus senatorul constănțean Ștefan Mihu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9957 secunde