Policlinica 2, vot pentru modernizare. Cum arată proiectul

1000

Articole de la același autor

Consilierii județeni au votat, ieri, proiectul de hotărâre ce face referire la aprobarea indicatorilor tehnico - economici faza DALI aferenți obiectivului "Amenajarea, consolidarea și modernizarea imobilelor C1 și C2 în vederea înființării unei Secții Clinice Medicală III cu Compartiment de Reumatologie și Centru de Excelență în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice Mediate Imun și Bază de Tratament - Reabilitare Medicală, conform standardelor europene".



Mai exact, proiectul vizează modernizarea clădirii în care funcționează Policlinica 2 din Constanța. Astfel, imobilul va fi împărțit în două, jumătate pentru centrul de reumatologie, iar cealaltă jumătate de clădire va fi rezervată secției de balneofizioterapie.
"Practic, vor fi două clădiri cu funcționalități diferite, cu intrări diferite. Cred că va fi o lucrare de referință pentru Constanța și va ajuta la desfășurarea unui act medical foarte bun. Timpul de execuție este de 18 luni de construcție și trei ani de proiectare plus execuție. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ șase milioane de euro și este împărțit în etape. Proiectul poate fi făcut atât pe fonduri guvernamentale, cât și pe fonduri europene. Ce este mai greu s-a realizat, banii pentru construcția propriu-zisă se pot găsi din diferite surse. Este un proiect de suflet la care am lucrat și mă bucur de faptul că am putut salva această clădire, căreia mulți îi cântau prohodul și își doreau să fie valorificată din punct de vedere economic, la diverse societăți de casă ale celor care s-au perindat prin Consiliul Județean", a spus vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, inițiatorul proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.628 secunde