PNL, USR și ALDE susțin alegerea primarilor în două tururi de scrutin

284
PNL, USR și ALDE susțin alegerea primarilor în două tururi de scrutin - pnlusr-1567797461.jpg

Articole de la același autor

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi votat în Parlament și de PNL, USR și ALDE.


Liderul PMP a precizat că, în cursul acestei săptămâni, s-a întâlnit cu președintele PNL, Ludovic Orban, care i-a transmis că susține acest demers.


"M-am întâlnit săptămâna aceasta cu domnul președinte Ludovic Orban și mă bucur că PNL susține demersul nostru, de altfel și ei au un proiect, de a reveni la alegerea primarului în două tururi. PMP i-a mandat pe Petru Movilă și Marius Pașcan să prezinte un memorandum prin care invităm partidele parlamentare din opoziție să îl susțină și, în cel mai scurt timp, să dăm un vot final pe acest proiect care este în Parlament. Mă bucur că PNL rămâne pe această linie și colegii din USR mi-au confirmat că vor susține proiectul, implicit cei din ALDE", a afirmat Eugen Tomac, la Digi24.


Președintele PMP a adăugat că există premise ca în perioada următoare să se revină la alegerea primarului în două tururi.
"Este pentru prima dată când se întrunesc condițiile pentru ca legea pentru alegerea primarului să fie modificată. Noi am strâns un milion de semnături pentru acest obiectiv. Luptăm de patru ani, credem că a fost o eroare politică introducerea alegerii primarului într-un singur tur și vrem să nu irosim această oportunitate uriașă pe care o avem acum, să scoatem PSD din administrația publică locală. Până la urmă, peste tot în țară, este bine ca cetățenii să aibă această opțiune, în turul doi să aleagă între cei mai buni, așa cum vor face și la alegerile prezidențiale", a mai spus Eugen Tomac. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3855 secunde