Ciprian Dobre:

"PNL susține eliminarea unor incompatibilități pentru aleșii locali"

314
2

Articole de la același autor

Președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Ciprian Dobre, a anunțat, sâmbătă, la Constanța, că liberalii vor solicita anumite modificări legislative astfel încât să fie eliminate unele categorii de incompatibilități care se aplică aleșilor locali. 


"Primul punct al rezoluției vizează descentralizarea unora dintre deciziile care azi se iau din birouri de undeva din București. Această moștenire etatistă pe care România o are persistă după 26 de ani. Celor de la București le e frică că, dacă vor descentraliza deciziile, înseamnă că-și pierd scaunul. Nu este așa. Puterea statală are două mari componente, cea centrală și cea locală", a afirmat Dobre. 


În ceea ce privește situația incompatibilităților pentru aleșii locali, el a explicat că modificările pe care le propune PNL vizează eliminarea unui concept unic în lume descoperit în România, mai exact, incompatibilitatea între un interes public și un interes public. 


"Vom solicita grupului parlamentar al PNL modificarea Legii 215 prin care și azi se prevede incompatibilitatea unui consilier local de a vota viceprimar în consiliu dacă el e persoana care aspiră la acest titlu și același lucru la consiliul județean. A doua incompatibilitate e legată de o modificare a Legii 131 prin care solicităm ca primarii, viceprimarii și președinții și vicepreședinții de CJ să poată face parte din consiliile de admi-nistrație ale societăților comerciale de interes local, regiilor autonome de interes local, în special atunci când vine vorba despre utilități", a afirmat Ciprian Dobre.


Comentează știrea

Nume noi
4 aprilie 2016
Pnl

Lichele,impostori,lichele,

Nume noi
4 aprilie 2016
Pnl

Lichele,impostori,lichele,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4876 secunde