PNL propune desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale

226
PNL propune desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale - siglapnl1-1477043779.jpg

Articole de la același autor

PNL a depus în Parlament o inițiativă legislativă prin care se propune ca Academia de Științe ale Securității Naționale să fie desființată și să se revină la firma inițială - Academia de Științe Militare.


"PNL a depus în Parlament o inițiativă legislativă prin care se propune abrogarea Legii nr. 140 din 10 iunie 2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Militare. Prin acest demers, PNL își propune recredibilizarea acestei instituții în sensul de a-și îndeplini misiunea declarată și anume de consacrare științifică a personalităților reprezentative din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale", se arată într-un comunicat de presă transmis de liderul deputaților liberali Eugen Nicolăescu.


El reamintește că Academia de Științe Militare, înființată prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, ca instituție publică de interes național în domeniul cercetării științifice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, s-a transformat prin Legea 140 din 2015 în Academia de Științe ale Securității Naționale.


Potrivit lui Nicolăescu, din păcate, această nouă configurare a urmărit "obținerea unor foloase materiale și sinecuri pentru unele persoane, devenind pentru membrii săi o pălărie mult prea mare și neadecvată".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4718 secunde