PNL Constanța încă face cercetări. Cine ar putea candida la Primăria Constanța

2782
PNL Constanța încă face cercetări. Cine ar putea candida la Primăria Constanța - bogdanhutuca444-1578863573.jpg

Articole de la același autor

Cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, liberalii din Constanța nu au încă un candidat pentru Primăria Constanța. Se fac calcule, socoteli, analize, sondaje și tot felul de cercetări sociologice, însă ceva dă cu minus pentru că mult așteptatul anunț oficial nu a fost făcut încă. Semn că liberalii au lăsat, din nou, ca și în urmă cu patru ani, pe ultima sută de metri desemnarea unui candidat capabil să câștige Primăria Constanța. 


Mai mult, din câte se pare, în filiala constănțeană tensiunea este destul de mare, fiind voci care spun că este posibil ca, până la urmă, candidatul să fie impus de conducerea centrală a partidului. De unde și declarațiile instabile ale liderului constănțean Bogdan Huțucă, care ba spune că fostul liberal Vergil Chițac nu are ce căuta în echipa de la Constanța, ba spune că este luat în calcul ca posibil candidat la Primăria Constanța dacă reiese că stă cel mai bine în sondaje.


"Conducerea națională a PNL împreună cu cea județeană, efectuează o cercetare la nivelul municipiului Constanța pentru a stabili care dintre cele două variantei ale strategiei pentru alegerile locale va fi implementată, respectiv, PNL promovează propriul candidat la primărie  sau formăm o alianță de dreapta pentru a susține un candidat la Primăria Constanța. Această cercetare conține și un modul de sondaj care ne va confirma candidatul. Luăm în calcul orice variantă", a declarat liderul Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.   
       
În acest context, la sfârșitul săptămânii trecute, liberalii constănțeni s-au reunit în cadrul unei ședințe pentru a pune la puncte detaliile organizatorice ce privesc cercetarea sociologică în cauză. Din câte se pare, în sondaj au fost incluși George Niculescu, Ovidiu Cupșa, Ionuț Rusu, Stelian Ion, de la USR, dar și senatorul independent Vergil Chițac.  


George Niculescu este actualul prefect al Constanței. Numit pe funcție la sfârșitul anului trecut, el a fost nevoit să demisioneze din partid dar și din funcția de consilier județean. 


Apropiat al lui Ludovic Orban dar și liberal cu ștate vechi în partid, Ovidiu Cupșa este actualul director de la CERONAV. El și-a exprimat dorința de a candida la Primăria Constanța spunând că este convins mai mult ca sigur că o poate câștiga. Anunțul a fost făcut în mod direct, pe pagina sa de Facebook, ceea ce i-a scos din sărite pe unii liberali de la  Constanța. În replică, unii dintre colegii săi au tot dat semnale că nu este dorit pe post de candidat la Primăria Constanța deoarece nu s-ar afla în grațiile celor ce cotizează constant la filiala constănțeană.  


Ionuț Rusu a apărut, deodată, pe mai multe panouri din Constanța din care părea că ar face reclamă agenției de crewing "Stargate", acolo unde este director general. În realitate, se pare că prin expunerea sa are în obiectiv câștigarea de notorietate.   


Stelian Ion este deputat de Constanța din partea USR. Surse din PNL susțin că este posibil ca el să fie susținut de liberali pentru o candidatură la Primăria Constanța dacă se merge pe strategia ce vizează o alianță de dreapta și dacă din sondaje reiese că Stelian Ion este cel mai bine poziționat. În fine, și fostul liberal, senatorul Vergil Chițac este inclus în această cercetare sociologică, unii liberali spunând că este posibil ca acesta să fie impus de la centru, ceea ce ar însemna rănirea multor orgolii în PNL Constanța. "Nu cred ca ar mai alerga cineva să-i facă campanie după ce ne-a trădat în urmă cu patru ani", spun unii liberali constănțeni. 


Candidații la primării, stabiliți până la 1 martie


Zilele trecute, președintele liberalilor Ludovic Orban, a anunțat că reprezentanții Comitetului Executiv al PNL au adoptat calendarul de pregătire a alegerilor locale, urmând ca desemnarea candidaților la funcțiile de primar să fie făcută până la data de 1 martie, în baza cercetărilor sociologice.  


"Avem prevăzute realizarea tuturor cercetărilor sociologice, cel mai târziu până la data de 25 februarie, iar în baza acestora avem stabilit ca obiectiv limită pentru desemnarea candidaților la funcțiile de primar data de 1 martie, ulterior urmând să curgă toate procedurile necesare pentru pregătirea programului electoral, strângerea de semnături pentru susținerea candidaților PNL și toate celelalte etape ale procesului electoral", a precizat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4529 secunde