PNL a sesizat CCR cu privire la o OUG care aduce modificări la Codul Fiscal

169
PNL a sesizat CCR cu privire la o OUG care aduce modificări la Codul Fiscal - ccxr-1544223295.jpg
Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a sesizat, vineri, Curtea Constituțională în legătură cu Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.


Deputații PNL susțin, în obiecția de neconstituționalitate, că prin adoptarea acestei ordonanțe Guvernul a schimbat regimul juridic care este aplicat contractelor individuale de muncă part-time.


"În opinia noastră, prin soluția normativă aleasă, Guvernul României a modificat regimul juridic aplicabil contractelor individuale de muncă cu timp parțial. Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. I din Ordonanța Guvernului României nr.4/2017, cu referire la art.140 alin.(2) din Legea nr.227/2015 Codul Fiscal, contractelor individuale de muncă cu timp parțial sau cu plata în acord al căror nivel "este sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora, este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună, în care contractul a fost activ"", precizează liberalii în textul sesizării transmise CCR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 Decembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis, declarație de presă
Pagina a fost generata in 1.0596 secunde