PNL a sesizat Avocatul Poporului. Supraimpozitarea contractelor part-time, încalcă Constituția

88
PNL a sesizat Avocatul Poporului. Supraimpozitarea contractelor part-time, încalcă Constituția - ludovicorban-1501149849.jpg

Articole de la același autor

PNL a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanței 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a anunțat președintele liberalilor, Ludovic Orban, care a susținut că actul normativ încalcă cinci articole din Constituție.

"Am depus sesizarea la Avocatul Poporului pentru a determina instituția să invoce o excepție de neconstituționalitate privitoare la Ordonanța 4 care reglementează plata contribuțiilor de asigurări sociale și plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru cei care lucrează part-time și în acord. Temeiurile care stau la baza sesizării noastre sunt foarte simple. Noi considerăm că sunt încălcate cinci articole din Constituție. Articolul 1 privind supremația Constituției și a legilor țării, deoarece sunt încălcate două legi - a transparenței în administrația publică, Legea 52/2003, de asemenea este încălcat chiar Codul fiscal, articolul 4. De asemenea, considerăm că sunt încălcate articolele 16, 41 și 56", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

În opinia sa, prin ordonanță este îngrădit dreptul la muncă, pentru că se instituie o discriminare între angajați, dar și între angajați și angajatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5684 secunde