PMP își desemnează un nou președinte

180
PMP își desemnează un nou președinte - pmp-1529139316.jpg
Partidul Mișcarea Populară își va desemna sâmbătă, în congres extraordinar, noua echipă de conducere, inclusiv un nou președinte, după ce Traian Băsescu și-a anunțat retragerea din fruntea formațiunii.

Miercuri, deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, a anunțat că și-a depus oficial candidatura la președinția formațiunii și că va cere votul de încredere al colegilor cu moțiunea "Partidul Mișcarea Populară - Reîntregim România", potrivit Agerpres.

"Pentru mine, la fel ca pentru mulți români, anul 2018 este unul special. Mă simt onorat să trăiesc această aniversare, mai ales că idealurile mele politice se regăsesc în obiectivele politice ale înaintașilor noștri, care, acum 100 de ani, au făurit România de la Nistru până aproape de Tisa! Tocmai de aceea, am decis să îmi asum, alături de colegii mei din PMP, misiunea de a lupta pentru reîntregirea țării, mai hotărât, mai convingător! Fiind motivat și determinat în această misiune, mi-am depus oficial candidatura la președinția PMP. La congresul extraordinar al partidului din 16 iunie 2018, voi cere votul de încredere al colegilor noștri cu moțiunea 'Partidul Mișcarea Populară - Reîntregim România!", a scris Tomac pe Facebook.

La congresul extraordinar de sâmbătă, care va avea loc la Palatul Parlamentului, sunt așteptați 2.500 de delegați din toate organizațiile.

Traian Băsescu și-a anunțat retragerea din fruntea Partidului Mișcarea Populară însă a declarat că va rămâne în continuare un partener al PMP. Pentru el, așa cum a precizat, la 67 de ani, vârstă pe care o împlinește în acest an, a venit timpul să predea ștafeta unei noi echipe de conducere a partidului, formată din oameni "capabili să facă politică" și care "să își asume responsabilitatea alegerilor care vor fi în 2019 și 2020".

Potrivit lui Băsescu, mesajul principal care va fi dat, cu ocazia congresului, de către PMP, dincolo de prioritățile de investiții în domenii ca sănătatea, infrastructura și educația, va fi asumarea politică a responsabilității pentru reunificarea țării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.507 secunde