PMP fuzionează cu UNPR. Cine va fi lider la Constanța: Palaz sau Vasiliev?

1243
8
PMP fuzionează cu UNPR. Cine va fi lider la Constanța: Palaz sau Vasiliev? - marianvasiliev-1468427876.jpg

Articole de la același autor

UNPR, partidul care s-a format din parlamentari traseiști și a intrat în Parlament fără a trece niciodată testul alegerilor pe cont propriu, jucând fie cu partide de dreapta, fie cu PSD, sub pretextul interesului național, mereu la guvernare, își încheie existența după șase ani fiind absorbit de PMP cu Traian Băsescu la cârmă.


UNPR a gravitat în cei șase ani în jurul lui Gabriel Oprea, personaj controversat care, în prezent, este urmărit penal în două dosare, acuzat de plagiat și care a renunțat recent la șefia partidului anunțând că nu va mai candida la alegerile parlamentare. Fără o locomotivă bună, dar cu tinichelele lui Oprea de coadă, UNPR a început discuții de fuziune fie cu PSD, fie cu PNL, însă, la final, a ajuns în curtea PMP. 


Anunțul a fost făcut chiar de liderul PMP, Traian Băsescu, care a spus că cele două tabere au finalizat un proces de negociere care a durat două săptămâni. 


"Am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mișcarea Populară și UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opțiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opțiune pentru PSD", a declarat Traian Băsescu.


Liderul PMP a precizat că denumirea viitoarei formațiuni, însemnul electoral și imnul rămân cele pe care le are deja PMP.


Dacă la nivel central lucrurile sunt destul de clare, fostul lider al UNPR, Valeriu Steriu, urmând să aibă funcția de președinte executiv, în ceea ce privește puterea în teritoriu, Traian Băsescu a spus că aceasta va avea o distribuție echilibrată a puterii.


"Analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, și unde PMP este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluție echilibrată de 50% - 50%", a explicat Traian Băsescu.


Care este situația la Constanța


În ceea ce privește județul Constanța, pe plan local UNPR era ca și o filială județeană "moartă", liderul George Lipoveanu neștiind să promoveze formațiunea, singurele persoane reprezentative fiind primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, și senatorul Marian Vasiliev. 


De partea cealaltă, PMP a avut mereu un lider energic în persoana lui Claudiu Palaz, și el trecut prin UNPR. În ultimii ani, din PMP Constanța au plecat zeci de persoane, iar cele mai multe au invocat că decizia a fost luată din cauza caracterului "distructiv" al liderului constănțean. 


În urma alegerilor locale din 5 iunie, UNPR a câștigat doi primari în județul Constanța prin șefii administrațiilor publice din comunele Saraiu și Pecineaga, în timp ce PMP a reușit să obțină tot doi primari, în comunele Castelu și Cogealac. 


De departe, cel mai mare câștig l-a avut PMP prin funcția obținută de Claudiu Palaz, cea de vicepreședinte al CJC, funcție obținută după o combinație politică cu PSD. Combinație care nu a fost și nici nu este văzută prea bine de cei care au votat cu PMP în Constanța.


În momentul de față, senatorul Marian Vasiliev este vicepreședinte la nivel național al UNPR. Aceeași funcție o are și Palaz la PMP. Cum liderii partidului au spus deja că nu agreează foarte mult conducerea bicefală, adică doi copreședinți, este de așteptat să se decidă cine va obține funcția de președinte al PMP Constanța.


Cum alegerile parlamentare bat la ușă și, după fuziune, Marian Vasiliev devine singurul parlamentar de Constanța al PMP, acesta spune că se simte îndreptățit să preia conducerea filialei de la malul mării. Chiar și așa, el a adăugat că nu are orgolii și dacă este nevoie poate renunța la acestea numai ca echipa să funcționeze. 


"Și la alegerile de acum patru ani și la alegerile recente, Claudiu Palaz a obținut un procent de 7 maxim 8 la sută. Se dovedește astfel că acesta este bazinul său electoral în județul Constanța. Conducerea organizației județene este o miză mare deoarece peste câteva luni avem alegeri parlamentare. Nu cred că o să pot candida cum îmi cântă altcineva. Eu consider că, la acest moment, trebuie fructificată experiența parlamentarilor. Eu am fost și primar, sunt senator, am candidat uninominal unde am avut un procent de 21%, cunosc situația județului. Eu pot să dublez bazinul electoral pe care îl are Claudiu Palaz și ținta este să scoatem 15% la alegerile parlamentare. Eu cred că dacă nu schimbăm ceva la Constanța, o să luăm tot 8%. Pe de altă parte, dacă lucrurile nu se vor clarifica, eu nu am orgolii, pot renunța la ele numai și numai ca echipa să funcționeze. Totodată, am curajul de a prelua de la zero o organizație în alt județ. Va fi greu de luptat cu partidele mari, dar nu imposibil. Îmi asum aceste lucruri și știu la ce mă înham", a declarat, pentru "Cuget Liber", senatorul Marian Vasiliev.


Comentează știrea

CT
14 iulie 2016
Bas fanaticul psd!

Bass e diavolul...el va conduce..tot cemiscan pmp....ps cu blonda binenteles...aspirina ei doi si numai.ei...Iar votantiii fanatici basistii la puscarie cu ei nu vor trece pragul electoral...Am uitat sant incamulti mancatori de rahat care.cred.ca tandemul boc bas aspirina a.fost salvarea romanikai ...ba santmulti bolnavi de basism in tara asta.si e...rau

un alegator
14 iulie 2016
dreptate

Toata lumea stie ca domnul Vasiliev este mult mai bun decat Palazu mic.

Liviu Chilian
14 iulie 2016
Ha! Cum te cheamă pui de Rromarlan? Vasilievarcolac, Palazombie, Bashitler, Ciocănitoarea Woodry!

D'le! Si alte boboare au fost blestemate in perioade istorice, așa cum sunt blestemați Rromarlanii postdecembriști. Cel mai notoriu caz e al Jewrmaniacilor ce au fost blestemați sa'l aibe pe Hitler ca Fuhrer, Fuhrer ce, n'asa, a exterminat 13 milioane de...Arieni si 'fo 2,5 milioane de Aleși ai trădătorului YHWH(ca dacă mai ținea resbelu' un pic, poate'i trimitea in Yad Vashem 'pa' toți Aleșii din lume). Rromarlanii sunt blestemați sa'i extermine fără mila pe Romani. Cică, in 25 de ani, au fost exterminați 5 milioane de românași. De către Armata de alogeni satanici precum Vasilievarcolac si Palazombie. Ha! Ce trupeți unu' si unu' si'a tras Exfuhrerul verruckt Bashitler. Da', cine știe! Poate WIERMIachtul lui Bashitler va ELIBERA Kustendge de jugul ratzoilor lui JewhANUS. Traiaska Kustendgea LIBERA si "Idependenta"! Sa mutam flankkl de est mai la vest. Sa moara Rușii de necaz!

DODO
14 iulie 2016
amin !

toate aliantale cu PMP duc la faliment si disparitie nu se poate uita usor fam. Base, Udrea ,Bica, Cocos & Co si complicii stiuti si nestiuti. asa ca PA ! UNPR doar alaturi de PNL avea sanse

MIHAI
14 iulie 2016
EROII MEI SUNT DOI COCOSI......

Politicianismul romanesc este capabil de orice . Sunt ignorate programele , doctrinele si statutele . Fuziunile , aliantele si complicitatile au sters orice deosebire dintre partide , acestea devenind simple factiuni care au un singur scopo : ajungerea la putere cu orice pret . PMP partid " nou " a devenit si mai " nou " , fuzionand cu UNPR-ul celor doi candidati la puscarie , Oprea si Ontanu care au strans in jurul lor toate ciurucurile . asa cum a facut si Basescu . Constatam ca metamorfoza politicianista este este mai rapida decat metamorfoza broastei . Mormolocii dintr-un partid trec in balta vecina ca sa devina broaste , de cele mai multe ori raioase . Ca intotdeauna , hotararea de fuzionare s-a luat la varf , si va fi batuta in cuie la viitorul congres la care vor participa doar partile direct interesate in obtinerea de functii si privilegii . Membrii de partid " de rand " au fost ignorati la fel cum se intampla in toate partidele cand se iau astfel de hotarari si vor afla de la TV ca nu mai sunt uneperisti ci pemepisti sau biciclisti . La Constanta s-a creat o situatie sa-i zicem speciala . Va loc duelul intre Palaz si Vasiliev . Cine va invinge ? Daca va invinge Palaz , in mod sigur organizatia va intra curand in lichidare .Palaz este distructiv deoarece a fost si este lipsit de caracter , ultima dovada fiind acceptarea de a-l slugari pe noul presedinte al CJC in calitate de țucălar .Trebuie sa recunoastem ca Vasiliev , chiar daca n-a facut pana acum fapte de eroism , este net superior lui Palaz , si sunt sanse sa produca o crestere a nr de membri .chiar traseisti fiind , asa cum de altfel sunt toti in toate partifdele . Fuziunea sau coalitia este un fenomen regretabil si primejdios . Este o imperechere nenaturala in care rolul de capetenie il joaca ambitiile personale , iar victimele sunt intotdeauna cei de buna credinta , adica naivii si prostii care voteaza . Ceea ce se imbina in mod nenatural , este natural sa se dezbine .

add-mirabilis
14 iulie 2016
bruiaj de ziua transmisiunilor

hai don Mihai,de ce ne tot aburesti cu tot felul de doctrine ,idei si principii?Un personaj cameleonic ,asa cum dai tu exeplu pe unu si pe altul,este specific politicianului.Lupta politica este sublima si nu lipseste cu desavarsire.Din pacate ea se rezuma numai la un grup restrans ,politicienii,care lupta numai pentru propiile interese folosindu-se cu mare abilitate de naivitatea celor care cred in promisiuni,principii ,doctrine,idei si patriotismul capitaltst socialist.ca democratie iluminata.

palaz
11 august 2016
nebunii la balamuc

Oameni buni faceti un exercitiu simplu si uitati-va .la figura lui Vasiliev si ve-ti observa ce fata de retardat are.Mai are si origini rusesti de care ne-am saturat

Constantean
19 august 2016
Sefia pmp

Dar ce merite extraordinare are Claudiu Palaz incat sa fie peste Vasiliev care a fost ales prin vot de catre cetateni??? Palaz doar s-a dat bine pe langa sefu' si a luat functie, pe cand Vasiliev s-a chinuit sa ajunga unde e.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3724 secunde