PLUS propune menținerea stării de urgență până la intrarea în vigoare a stării de alertă

339
PLUS propune menținerea stării de urgență până la intrarea în vigoare a stării de alertă - plusandreilupu2-1589391698.jpg

Articole de la același autor

PLUS propune instituirea de către președintele țării, prin decret, a stării de urgență pentru doar câteva zile, până la intrarea în vigoare a regulilor privitoare la starea de alertă, apreciind că o astfel de măsură este necesară pentru protejarea populației.

"Din păcate, Guvernul a acționat mult prea târziu: proiectul a fost trimis în Parlament cu doar patru zile înainte de expirarea stării de urgență și cu doar două zile înainte de pronunțarea CCR prin care s-a stabilit că în starea de alertă Guvernul nu va putea restrânge drepturi și libertăți. Asta, deși Guvernul ar fi trebuit să știe foarte bine că, oricâtă voință politică ar exista, un proiect de lege nu va putea intra în vigoare în mai puțin de șase - șapte zile de la momentul primirii lui la Parlament. Chiar dacă toate avizele se dau pe repede înainte, iar fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului se pronunță în doar o zi, tot este necesar ca proiectul să aștepte două zile eventuale contestații la CCR. Ulterior, chiar dacă președintele ar promulga-o imediat, iar responsabilii de la Monitorul Oficial ar publica textul în aceeași zi, legea ar intra în vigoare la trei zile după publicarea ei, potrivit art. 78 din Constituție", a explicat juristul Andrei Lupu, membru al Biroului Național PLUS.

Conform PLUS, perioada 15 - 19 mai va ajunge să nu mai includă nicio restricție în ceea ce privește drepturi și libertăți. Chiar dacă se pot lua măsuri administrative, de reorganizare a unor instituții, cetățenii vor fi liberi să acționeze de parcă nu ar exista o pandemie, arată sursa citată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3017 secunde