Planuri la Primăria Mangalia. Unitate de învățământ, cu fonduri UE

229
Planuri la Primăria Mangalia. Unitate de învățământ, cu fonduri UE - mangalia-1524156806.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Mangalia va depune un proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10, Obiectiv Specific 10.2 "Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții", care vizează construcția unei unități de învățământ preuniversitar. 


Prin acest proiect, se dorește edificarea unei clădiri care va deservi Colegiul Economic din Mangalia. Locația pe care se va ridica noua clădire este situată în vecinătatea Liceului Tehnologic "Ion Bănescu". Noua clădire va conține săli de curs și laboratoare dotate modern, birouri administrative, amfiteatru și bibliotecă etc. 


Reprezentanții municipalității au decis că este necesar să se construiască o unitate de învățământ la standarde europene, unde cadrele didactice și elevii Colegiului Economic să își desfășoare activitatea, în cele mai bune condiții. Actualul spațiu al Liceului Economic ar urma să fie relocat Școlii "Gala Galaction" pentru rezolvarea problemelor legate de supraaglomerarea sălilor de curs și învățământul în două schimburi. 


"Prin această măsură, vom putea organiza cursuri într-un singur schimb, atât pentru clasele primare, cât și pentru cele gimnaziale. Vom amenaja o cantină școlară, unitatea noastră putând primi autorizație sanitară de funcționare. De asemenea, vom crea un spațiu de festivități, iar sala de gimnastică va rezolva problema orelor de educație fizică ținute, actualmente, în condiții improprii", a declarat consilierul local Sorin Mihai, profesor la Școala "Gala Galaction" din Mangalia. 


Până la finalizarea proiectului de investiții privind noua clădire a Liceului Economic, elevii acestei unități școlare vor susține cursurile într-o clădire special amenajată, din curtea Liceului Tehnologic "Ion Bănescu". 


"În această incintă, există 22 de săli de clasă, față de 19 săli existente în actuala clădire a Liceului Economic. Așadar, această mutare avantajează atât elevii Școlii «Gala Galaction», dar și pe cei ai Liceului Economic. Folosirea eficientă a acestui spațiu poate face ca programul Colegiului să nu se mai desfășoare în 3 schimburi, ci numai în 2", a mai spus profesorul Sorin Mihai. 


Potrivit autorităților locale, Colegiul Economic va primi în administrare, în aceeași locație, încă un corp de clădire, unde s-ar putea amenaja laboratoarele și alte săli pentru studii practice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1385 secunde