Pică sau nu pică Guvernul Dăncilă? Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată, astăzi, în Parlament

269
Pică sau nu pică Guvernul Dăncilă? Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată, astăzi, în Parlament - motiune-1570688567.jpg
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută și votată, astăzi, în Parlament.

Moțiunea, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!", are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorități naționale, dar și două de la PSD, conform liderului liberalilor, Ludovic Orban.

Inițiatorii moțiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat "cel mai nociv" din ultimii 30 de ani și arată că, imediat după acest moment, opoziția va propune "cea mai bună soluție guvernamentală pentru români", anticipându-se că soluția benefică este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Potrivit configurației parlamentare, grupurile care susțin moțiunea au: PNL - 95 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 12 membri, iar PRO Europa - 41 de membri. Acestora li se adaugă 19 senatori neafiliați, provenind de la ALDE și PRO România, dar și o parte dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susțin Guvernul, au 202 membri, cărora li se adaugă parlamentarii neafiliați, cel puțin șase, care au fost excluși din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democrați.

Votul la moțiunea de cenzură este secret cu bile.

Partidele de opoziție, semnatare ale moțiunii de cenzură, au susținut că vor avea mai multe voturi în favoarea acesteia decât numărul semnăturilor, iar, pe de altă parte, liderii PSD și-au exprimat convingerea că moțiunea nu va fi adoptată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4499 secunde