Primarul Gheorghe Hânsă:

"Pentru promovarea turismului, la Cernavodă, vrem să realizăm piste de biciclete"

397

Articole de la același autor

Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, spune că localitatea pe care o administrează deține un parteneriat de promovare turistică prin fonduri europene cu vecinii bulgari, respectiv cu localitatea Silistra, care vizează promovarea turismului pe dealurile dunărene - valorificarea durabilă transfrontalieră a moștenirii naturale și culturale din Cernavodă și Silistra.

"Proiectul propune valorificarea malului drept al Dunării care să devină o destinație turistică extinsă, inclusă în Ruta Împăraților Romani și a Vinului la Dunăre, certificată de Institutul Rutelor Culturale din cadrul Consiliului Europei. Dealurile Hinog și Vifor, în sudul Canalului Dunăre - Marea Neagră, concentrează obiective culturale într-un areal natural care include arii protejate și peisaje valoroase, dispunând de condițiile esențiale de realizare a unui produs turistic distinct, în conexiune cu Dunărea și întreaga zonă transfrontalieră dunăreană turistică. Strategia orașului Cernavodă pentru promovarea turismului pe aceste meleaguri vizează crearea unor piste de biciclete, de aproximativ 10 kilometri, care să permită vizitarea dealurilor Vifor și Hinog și a podgoriilor și cramelor din zonă. Această rută va permite și accesul la atracțiile turistice din zonă: Belvedere către Dunăre, Locul fosilifer, clădirea Turturica, Adăpostul de animale Save the dogs, Mormântul pictat, Valul de piatră roman, Podul Carol I", a explicat edilul din Cernavodă.

El a adăugat că valoarea totală a proiectului poate ajunge la șase milioane de euro pentru toți partenerii.

Reamintim că programul "Cernavoda Turistică" se află în derulare cu patru proiecte cu finanțare europeană. Primul proiect, care se apropie de finalizare, este Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cernavodă, Muzeul Hamangia, care se află spre finanțare, Turism pe dealurile dunărene, de asemenea aflat spre finanțare, și Nava antică Axiopolis, toate acestea însumând o investiție de aproximativ șase milioane de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6274 secunde