Ludovic Orban, despre pensiile românilor:

"Partidele de guvernământ și-au bătut joc de părinții și bunicii noștri"

276
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că PSD nu a majorat pensiile în 2018, ci le-a tăiat, arătând că, de la 1 iulie, fiecare pensionar a pierdut aproximativ 35% din mărirea la care avea dreptul.

"Acum, în luna iulie, când Guvernul se bate cu cărămida în piept că a mărit pensiile românilor, de fapt în cursul acestui an PSD și partenerii săi de la guvernare au tăiat pensiile românilor. În conformitate cu legea pensiilor, de la 1 ianuarie ar fi trebuit să crească punctul de pensie cu 8%, în conformitate cu calculul prevăzut în lege și anume 50% din creșterea salariului mediu brut, plus rata inflației. PSD a refuzat să aplice legea prin legea bugetului de stat și a amânat creșterea pensiilor pentru data de 1 iulie, dată de la care a crescut punctul de pensie cu 10%. Fiecare pensionar a pierdut din creșterea la care a avut dreptul în conformitate cu legea în vigoare a pensiilor față de modalitatea în care PSD a aplicat creșterea punctului de pensie cu 10% de la 1 iulie aproximativ 35% din mărirea de pensie la care ar fi avut dreptul dacă s-ar fi aplicat legea. Ca atare, de la 1 iulie PSD nu numai că nu majorează pensiile, ci pe anul 2018 PSD a tăiat pensiile", a explicat Orban, la Parlament.

El a subliniat că, potrivit datelor furnizate de INS, pensia medie din primul trimestru al anului 2018 a scăzut față de pensia medie din ultimul trimestru din 2017, cu 0,9%.

"Adăugând și erodarea puterii de cumpărare datorită creșterii dramatice a inflației de la 0,2% la 5,4% - vedem panorama modului în care partidele de guvernământ și-au bătut joc de părinții și bunicii noștri, păcălindu-i că o să le crească pensiile, când ei de fapt le-au scăzut și le-a scăzut puterea de cumpărare", a mai spus Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4147 secunde