Parteneriat cu bulgarii. Medgidia primește patru milioane de euro pentru infrastructura rutieră

440
Parteneriat cu bulgarii. Medgidia primește patru milioane de euro pentru infrastructura rutieră - medgidia-1518534358.jpg
Primăria Municipiului Medgidia face pași importanți în ceea ce privește proiectul transfrontalier româno-bulgar care presupune asfaltarea a 15 străzi din municipiul Medgidia.


Proiectul intitulat "Îmbunătățirea conectivității rețelei TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich" a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Dobrich (Bulgaria) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria - Interreg V-A, Municipiul Medgidia fiind lider de proiect. 


Valoarea totală a proiectului este de 7.988.762,83 euro, municipiului Medgidia fiindu-i alocată jumătate din această sumă, respectiv 3.860.919,23 euro. 


Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii rutiere în municipiul Medgidia prin modernizarea a șase kilometri de drumuri urbane pentru 14 de străzi, respectiv: Alunilor, Fagului, Peșterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Lupeni, Cap. Neacșu Constantin, Sabinelor, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei, Podgoriilor, dar și a centurii municipiului Medgidia. 


Obiectivele principale ale proiectul vizează atât o infrastructură rutieră modernizată, cât și consolidarea relațiilor comerciale deja existente și facilitarea unor noi relații între diverși agenți economici din România și Bulgaria.


Proiectul anterior amintit reprezintă cel de-al doilea obiectiv extrem de important pentru locuitorii Municipiului Medgidia, primul fiind cel referitor la asfaltarea a 48 de străzi pentru care lucrările de execuție vor demara la data de 5 martie 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4098 secunde