Deși ezită să se poziționeze față de o eventuală demisie a lui Geoană,

Parlamentarii PSD de Constanța consideră că se impune o schimbare la conducerea partidului

3188
Parlamentarii PSD de Constanța consideră că se impune o schimbare la conducerea partidului - 787892b7477cdd5f0316d324096062b1.jpg
Ulterior eșecului înregistrat la alegerile prezidențiale, social-democrații nu au ezitat să facă declarații publice fie ironice, fie destul de agresive la adresa fostului candidat PSD pentru fotoliul de la Cotroceni, Mircea Geoană, în ideea în care îi recomandă acestuia demisia de la conducerea partidului. Primului dintre criticii lui Geoană, în persoana lui Vasile Dâncu, i s-au alăturat, în zilele din urmă, Miron Mitrea, Adrian Năstase, Ioan Rus, Marian Oprișan, Mădălin Voicu, unii dintre aceștia fiind voci mai mult sau mai puțin contestate în interiorul partidului, dar cu potențial, unele dintre ele, de a da tonul unei noi direcții a formațiunii politice. Și dacă înainte de alegeri se zvonea că un potențial candidat la funcția de președinte al PSD este Liviu Dragnea, mai nou, se vehiculează numele lui Victor Ponta, cel al lui Cristian Diaconescu și nu în ultimul rând al fostului premier, Adrian Năstase. Cu toate acestea, preferați sunt Ponta și Diaconescu și asta pentru că se pare că se merge pe principiul, așa cum a declarat senatorul PSD Alexandru Mazăre, "că partidul trebuie să meargă spre viitor, nu să se întoarcă spre trecut".
În contextul actual, e interesant de aflat ce punct de vedere au parlamentarii social-democrați constănțeni și dacă se raliază opiniei colegilor lor de partid, care pregătesc "debarcarea" lui Geoană de la șefia PSD. Astfel, senatorul PSD Alexandru Mazăre a explicat că "în acest moment foarte greu pentru partid fiecare reacționează cum reacționează, ceea ce, însă, demonstrează și caracterul unor oameni". În opinia sa, "social-democrații ar trebui să fie mai precauți, mai rezervați în ieșirile publice, fiindcă în definitiv există structuri în interiorul partidului unde pot fi discutate toate problemele". Menționând că "se impune o schimbare și o analiză amănunțită a rezultatelor", Alexandru Mazăre a afirmat totodată că nu vrea să dea de înțeles "că Mircea Geoană nu trebuie schimbat de la conducerea PSD". "Recomand puțină decență și prudență în declarațiile pe care le fac colegii mei de partid, dar asta nu înseamnă că sunt de părere că Geoană trebuie să rămână la conducere. Dar nu e vorba neapărat de X sau Y, ci de un anumit mod de a face politică", a explicat senatorul constănțean. În ceea ce privește, însă, posibilii candidați la conducerea PSD și, respectiv un potențial viitor președinte, primul nume pe care l-a menționat Mazăre a fost cel al lui Victor Ponta. "Victor Ponta e, în opinia mea, un potențial lider. Ponta și Cristian Diaconescu sunt oameni cu o altă imagine. Nu putem merge înainte cu cei care erau și acum zece ani. De aceea nu cred că Năstase e o variantă pentru conducerea partidului. Trebuie să mergem spre viitor, nu spre trecut", a adăugat senatorul Colegiului 3.
Cu toate acestea, parlamentarul PSD a subliniat că nu i-au plăcut declarațiile de ieri ale social-democratului Ioan Rus referitoare la Mircea Geoană și asta deoarece în astfel de momente fac declarații inclusiv cei ale căror rezultate nu îi recomandă.

Deputatul Martin îi preferă "pe cei mai tineri"
Despre ceea ce el a numit "o campanie electorală internă", deputatul PSD Eduard Martin a declarat că doar congresul PSD va decide care va fi viitorul președinte al partidului. Martin a fost rezervat în ceea ce privește demisia lui Mircea Geoană și dacă aceasta este sau nu oportună, dar a subliniat că atât Victor Ponta, cât și Cristian Diaconescu, nume vehiculate pentru șefia PSD, "sunt oameni de valoare, unul și unul". Nici la adresa lui Adrian Năstase parlamentarul pesedist nu a avut decât cuvinte de laudă, precizând însă că dacă acesta se va decide să candideze pentru funcția de conducere va pierde cel mai probabil din cauza "problemelor de imagine, a proceselor pe care le are". "Să așteptăm Congresul din martie, atunci se va decide cine va fi viitorul lider al PSD", a concluzionat Eduard Martin, nu înainte de a declara și că el, personal, ar prefera un președinte de partid tânăr.
Cel mai rezervat pe această temă a fost senatorul Nicolae Moga care susține că nu vrea să comenteze pe motiv că este "un simplu membru de partid". Chiar și așa, Moga a afirmat că, până la Congresul PSD, "social democrații trebuie să se edifice cât a greșit fiecare în campanie și cât de tare a greșit Mircea Geoană". "Cel care va candida pentru mandatul de președinte al PSD trebuie să mă convingă. Altfel, pe mine nu mă interesează jocurile politice", a mai menționat senatorul PSD Nicoale Moga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : Țeapa locuințelor ieftine
Pagina a fost generata in 0.2539 secunde