Parlamentarii George Vișan și Ștefan Mihu, discuții cu reprezentanții elevilor

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 22 Februarie 2020 298
În cadrul audiențelor sustinute la cabinetele parlamentare PSD deputatul George Vișan și senatorul Ștefan Mihu s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 


Aceștia solicită printr-o scrisoare deschisă respingerea în Parlament a OUG 51/2019 măsură care poate asigura ca transportul elevilor să se desfășoare în condiții normale independent de dorința operatorilor de transport de a se orienta doar către profit.
Cei doi parlamentari constănțeni au precizat că își vor concentra toate eforturile pentru implementarea unor măsuri sociale care să asigure accesul la școlarizarea elevilor prin respectarea dreptului la educație gratuită în general și prin asigurarea decontării integrale a costurilor de transport în special.


Pentru reducerea ratei de abandon școlar și pentru a evita procesul de decontare a cheltuielilor de transport intrajudețean, care este unul anevoios și birocratic s-a propus subvenționarea directă a cheltuielilor de navetă.


Parlamentarii social-democrați au dat asigurări  că în forul legislativ vor milita pentru aplicarea unor măsuri corecte și necesare pentru a garanta un transport facil pentru elevi.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei