Palaz și Chiru, figurații electorale cu mult fum. Chițac pierde pe mâna lor

925
8
Decebal Făgădău și Vergil Chițac au dus o luptă acerbă pentru Primăria Constanța, dovadă stând rezultatele foarte bune obținute de ambii candidați. Dacă Făgădău venea în competiția electorală cu un capital politic și de imagine consistent, mare parte rămas din zestrea predecesorului Radu Mazăre, Chițac a construit totul de la zero. Și a făcut-o bine, obținând un scor record, surprinzător pentru PNL pe municipiul Constanța: 34%. Insuficient însă pentru candidatul "amiral", vitregit în mare parte însă și de contracandidații de dreapta, ce s-au dovedit, din nou, simpli iepurași într-o competiție electorală în care pușca și ogarii au fost la PSD. 


Ultimele rezultate ale Biroului Electoral Județean arată că, după Făgădău (42%) și Chițac (34%), al treilea clasat a fost Claudiu Palaz - 7%, urmat de independentul Andrei Popescu - 4,3% și Gigi Chiru - 3,7%. Rezultate catastrofale pentru Palaz și Chiru, însă surprinzător de încurajatoare pentru tânărul Popescu. Despre prestațiile celor doi "veterani" este însă mult de comentat.


Frățiorii siamezi ai eșecului, Palaz și Chiru, au jucat un rol determinant în economia votului de duminică, în sensul în care au spart dreapta suficient de mult pentru ca opozantul social-democrat să își facă pârtie spre cârma administrației locale. Deznodământul era cunoscut înainte de campania electorală, bazându-ne în mare parte atât pe prestațiile lor politice, dar mai ales pe performanțele electorale de acum 4 ani, când cei doi dădeau piept pe atunci cu Radu Mazăre. Au fost pulverizați de un candidat PSD aproape încătușat, cu numeroase dosare penale și anchete ale DNA. 


Acum că Mazăre nu mai era prin zonă, au vrut să se ia de piept cu Făgădău, dar au sfârșit prin a-l tăvăli pe amiralul Chițac, care, la cum arată scorul electoral la final, ar fi avut șanse să câștige. Din nou, cei doi candidați au intoxicat spațiul public doar pentru a face figurație și a dispersa votul anti-PSD în patru zări. Ar fi timpul, în urma rezultatelor penibile din cele două scrutine electorale, ca cei doi "lideri" politici să facă un mare pas înapoi, poate până în curțile propriilor case, lăsând oameni care chiar se pricep și își doresc să își dispute conducerea orașului. 


PS: Traian Băsescu, printre puținele dăți în care s-a înșelat. La Constanța, nu ați fost nicio clipă cu picioarele pe pământ!


Comentează știrea

ath
7 iunie 2016
Domnule Cosmin Zaporojan

Sunt unul din votantii dreptei politice care in mod intentionat nu s-au prezentat la vot.Prin gestul meu am dorit sa-i sanctionez pe toti reprezentantii dreptei,pe independenti si pe toti cei care se trezesc in ultima clipa sa-si depuna candidatura la functia de primar.Ca mine au procedat cateva mii sau zeci de mii de bucuresteni,timisoreni,etc(vezi prezenta la Bucuresti).Spre deosebire de electoratul PSD-ului,electoratul de dreapta este mai sensibil la politica si aliantele partidelor de dreapta.Azi ai simpatizanti,maine i-ai pierdut.Sa nu uiti domnule Dragomir ! Electoratul de dreapta nu este proprietatea PNL-ului(spre deosebire de PSD).Va spuneam ca Mazare a varuit 4 ani balcoane ca sa-l bage lumea in seama.Domnul Chitac a mancat bataie pentru ca a fost propus de Dragomir si Hasotti,pupaciosii lui Mazare si Nicusor Constantinescu.In plus,pana si PSD si-a pierdut din electorat,cel putin la Constanta.Daca luam in calcul prezenta la vot,Mazare era votat de 30-33% din populatia Constantei.Uneori,procentele obtinute de Mazare erau mai mari decat ale partidului la nivel national.Din cauza asta era iubit de PSD.Duminica,prezenta la vot in Constanta a fost de 40%(cel mai mic din istorie).Fagadau a obtinut un procent de 40%.Deci,Fagadau a obtinut 16% din voturile electoratului constantean.In concluzie,Fagadau a pierdut jumatate din votantii lui Mazare(30-33 %). Sa nu uiti Fagadau ! Esti primarul unei minoritati de 16%.In plus,un partid de dreapta,nou nascut,sufla in ceafa PNL-ului.Mai PNL-ule, sa reinviati USL Constanta,sa va pupati cu Fagadau,sa-i votati pe banda toate proiectele,sa va cautati un primar in ultima clipa din 2020,ca asta-i lumanarea voastra.Veti asista la propria inmormantare.Prostilor !

ma indoiesc
7 iunie 2016
ca a pierdut din pricina celor doi

mai degraba a pierdut pe mana lui Dragomir si Hasoti care i-au indepartat pe multi dintre potentialii alegatori. Prezenta scazuta la vot ne arata din nefericire in ce hal a ajuns orasul. Acum mai mult ca oricand era o fereastra de oportunitate, puteam sa-i debarcam pe mazare & co. Cum bine a observat ath in comentariul de mai sus, Fagadau se bucura cam de jumatate din sustinerea pe care o avea mazare in zilele de glorie. Era de batut, pacat pentru oras ca a ratat acest moment. Personal nu mai vreau sa ma gandesc la urmatorii 4 ani.

a-mirabilis
7 iunie 2016
entuziasm ponderat

Cam ai dreptate ath.Dar nu inteleg de ce atatea plansetae si regrete ca nu au castigat liberalii?Daca candidatul PNL a luat ,,ceva'' voturi acestea nu au fost in urma unui stagiu ca activist la suprafata ca sa-l cunoasca lumea.Saltul de la ,,apolitic''ca militar,la ,,politic''liberal cu citeva luni inaintea alegerilor prin abandonarea carierei de militar,spre sfarsit ce este drept,seamana putin cam mult a oportunism.Acest gest pune si un semn de intrebare asupra gradului si functiei avute.Cat despre calculele voturilor optinute de candidatul PSD nu -l va deranja si nici sa nu-l deranjeze ,Important este faptul ca daca Fagadau isi face treaba cu raspundere si va multumi pe constanteni,va avea un dialog direct ,permanent,cu oamenii de prin cartiere ,sa fi sigur domnule ath ca va sta mult si bine ca primar ales ,indiferent de ce culori politice va fi atacat chiar daca ar fi si culoarea PSD.Mai trebuie sa se impace cu viitorul consiliu.Vom vedea.La nivel primarie nu prea conteaza culoarea politica, ci competenta , atasamentul primarului fata de concitadini.Cat despre aparitia ,,noului partid''cu suflarea -n ceafa,vom vedea dupa ce iese din malaxorul presei,Cine,ce,si cu ce se hraneste acest partid surpriza si nu in ultimul rand din palma cui mananca.Sa fie produs sorosist al Societatii Civile?

Răspuns la: Domnule Cosmin Zaporojan
Adăugat de : ath, 7 iunie 2016
Sunt unul din votantii dreptei politice care in mod intentionat nu s-au prezentat la vot.Prin gestul meu am dorit sa-i sanctionez pe toti...
ath
7 iunie 2016
Draga "a-mirabilis"

Cu toate ca nu-mi plac discutiile pe forum,simt nevoia sa comentez cel putin azi cand ne aflam la o rascruce de drumuri.Simt aceasta nevoie pentru ca in Constanta nu gasesti un ziar unde poti sa citesti un comentariu politic serios sau neutru/echidistant.Nu stiu daca ati observat,aici in provincie nu avem analisti politici locali.Daca ar exista asa ceva,probabil ca noi am comenta mai putin sau mai scurt.Ne multumim cu cateva analize politice facute de Bucuresti unde Constanta este amintita in fuga.In rest,avem multa patima in noi ca la un meci de fotbal.Constanta nu este un stadion,nici o mingie de fotbal si cu atat mai putin,noi "postacii" nu suntem microbisti.In primul rand eu nu cred in fatalitate,nu cred in Soros si nici in coalitii antiromanesti.Numai oamenii slabi ,dictatorii si comunistii arunca vina pe altii.Pe Fagadau as vrea sa-l intreb cand a fost sincer,cand a spus adevarul ? A fost sincer cand l-a slujit pe Mazare sau cand ne-a prezentat "planul de salvare" al Constantei ? Nu cred ca stie sa raspunda.Eu nu inteleg cum poti sa acorzi atata incredere unui om dupa ce el te-a mintit.Referitor la "greva" electoratului,eu cred ca este ceva nou pentru Romania si singura arma de distrugere in masa contra politicienilor mincinosi.Politicienii sa inteleaga ca noi nu suntem vite si nici proprietatea lor.Cu mine nu face coalitii nici ALDE nici PNL,PSD,nici dracu sa-i fugareasca.Numai ei fac coalitii.Greva de azi a electoratului este un semn rau pentru toata clasa polittica asa cum a semnalat chiar si Fagadau.Parlamentul ca institutie a fost inventat tocmai pentru a evita ciocnirile din strada,revoltele,razboailele civile,varsarea de sange.Parlamentul aduce pace sociala,asta e menirea lui.Cand parlamentarul nu ma reprezinta,eu sunt un potential dusman al sistemului.Ceva asemanator se intampla si cu legitimitatea obtinuta de un primar(in cazul nostu Fagadau) in urma unui scrutin.Daca un primar a obtinut doar 16% din voturi,inseamna ca el aproape nu are legitimitate dar mai ales sprijin social.Fagadau trebuie sa inteleaga,trebuie sa inteleaga toata clasa politica.S-a demonstrat ca romanul are multa rabdare.Dar este de ajuns doar o singura scanteie pentru a da foc la casa de nebuni.(vezi decembrie 1989.,vezi Colectiv)

de dreapta
7 iunie 2016
alegeri

Domnule ziarist din 90 votez dreapta ( liberalii) . Pentru prima data in vara asta am votat PSD Fagadau. De ce? De ce nu. Pai daca Antonescu a dat mana cu Ponta, Hasotti cu Mazare, Dragomir cu Constantinescu, eu votantul fidel PNL de ce sa nu dau mana cu Fagadau? De ce acest partid mi-a luat alternativa? Pe Chitac nu am reusit sa-l cunosc. PNLul nu a vrut sa-l cunosc. Am primit niste materiale imbecile. Cu tot respectul o propaganda imbecila a fost dusa si in mediul online. Poate ca omul Chitac are valoare, dar cum sa-l cunosti daca nu s-a vrut asta. Pacat.

MIHAI
8 iunie 2016
REZULTAT PREVIZIBIL

Palaz si Chiru au facut jocul PSD . Doua caricaturi politicianiste , fara caracter , oportunisti si demagogi , au hotarat soarta dlui Chitac . Ca PNL n-a castigat , este bine , deoarece tradarea liberalismului a doctrinei liberale prin participarea la cea mai ticaloasa alianta - USL , trebuia sanctionata sever , ceea ce s-a si intamplat . dl Chitac va intelege ca rolul sau politic promitator este in pericol atata timp cat va fi la cheremul celor trei , Hasotti , Dragomir si Manea , trei figure sinistre , trei carieristi care n-au contribuit cu nimic la progresul si bunastarea orasului si judetului .Politica romaneasca are nevoie de un partid liberal puternic , nu de un amestec de deseuri liberal pedeliste .Pana acum , singura speranta ca se va porni pe drumul reconstructiei liberale , ramane , judecand dupa rezultate , dl Chitac . Sa vedem daca are calitatile necesare pentru a demonstra ca intelege aceasta necesitate si va reusi sa gaseasca oamenii potriviti .

MIHAI
8 iunie 2016
LEGITIMITATE

Se vorbeste mult despre legitimitate . Candidatul X a castigat alegerile doar cu 10 % din totalul celor care au votat nu cu a celor inscrisi si care au absentat . Nu este legitim afirma unii . Da , nu este legitim din motive legate de echitate , sau de responsabilitate cetateneasca .. Atata timp cat Legea declara castigator pe cel care a obtinut majoritatea in conditiile prevazute de lege , nu se poate obiecta nimic referitor la lege , ci la atitudinea electoratului . Si in cazul alegerilor ca si in cel al partidelor exista mai multe categorii de cetateni din care exemplificam : o minoritate activa , care se manifesta permanent pe plan politic si cetatenesc , o categorie ceva mai numeroasa care actioneaza doar in anumite imprejurari , o categorie scarbita de modul in care se face politica si ca sa incheiem , o categorie destul de mare care se poate numi categoria pasiva si profitoare . Aceasta categorie asteapta rezultatul . Daca guvernul ales va mari salariile , va profita si ea fara sa fi facut macar efortul de a se deplasa la urne . Daca nu se vor mari salariile , ei vor fi primii care vor condamna orice actiune care-I dezavantajeaza Este doar una din consecinte .Partidele nu fac nimic pentru a demonstra teoretic si practic ce inseamna democratia si care sun regulile si legile acesteia . Partidele au dus in mod deliberat o politica de mentinere a majoritatii electoratului in necunostinta de cauza , cu scopul vadit ca un astfel de electorat sa fie mai usor de manipulat , Dupa cum se vede , aceasta politica nu mai este in avantajul celor care vor s-o mentina in continuare .

FYT
13 iunie 2016
Dreapta Schioapa!

Domnule draga, tu bati campii, bine ca ai stat acasa, acum s-a inrosit harta, la asta ai contribuit si tu! Si multi "destepti" ca si tine! Iti multumim.

Răspuns la: Domnule Cosmin Zaporojan
Adăugat de : ath, 7 iunie 2016
Sunt unul din votantii dreptei politice care in mod intentionat nu s-au prezentat la vot.Prin gestul meu am dorit sa-i sanctionez pe toti...
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde