OUG pe Legile justiției va fi emisă astăzi - Premierul Dăncilă a făcut anunțul

148
OUG pe Legile justiției va fi emisă astăzi - Premierul Dăncilă a făcut anunțul - 646x404-1539586504.jpg
Guvernul va aproba o ordonanță de urgență care va pune în acord Legile Justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția, a anunțat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

"Discutăm în ședința de Guvern de astăzi un proiect de ordonanță de urgență prin care punem în acord cele trei Legi ale Justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția. Această soluție a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, cât și în întrevederea avută cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Franz Timmermans. După cum știți, cele trei Legi ale Justiției au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituțională a României și asigură o mai bună funcționare a sistemului de Justiție în interesul cetățenilor", a declarat Dăncilă, la începutul reuniunii Executivului.

Potrivit premierului, actul normativ care va fi adoptat de Guvern reprezintă "o armonizare" a prevederilor legilor, astfel încât "să răspundă cât mai bine situațiilor întâlnite în practică pentru buna desfășurare a actului de justiție".

"Justiția din România trebuie să fie garanția respectării și apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor, iar abuzurile și imixtiunile în înfăptuirea actului de justiție nu sunt și nu vor fi tolerate", a afirmat Viorica Dăncilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2324 secunde