Ordonanță pentru alegeri anticipate, în vizorul Guvernului Orban

138
Ordonanță pentru alegeri anticipate, în vizorul Guvernului Orban - ddd-1580813658.jpg
Guvernul Orban ar urma să pună în discuție o ordonanță de urgență pentru declanșarea alegerilor anticipate, relatază realitatea.net. OUG ar urma să fie adoptată în ședința de Guvern de astăzi. Mai exact executivul ar urma să decidă cum se compune Biroul Electoral Central, dar și circumscripțiile electorale, precum și alte detalii organizatorice.

"Nu cunosc care este situația în momentul de față privitor la acest lucru. Nu pentru asta ne-am asumat răspunderea în fața Parlamentului. Să dăm OUG când ne-am angajat răspunderea pentru alegeri. Nu vă gândiți că am avut o situație, dar situația prin care am fost obligați să emitem OUG cu domeniul prin care ne-am angajat răspunderea a apărut la legea de corectare a OUG114 și am fost obligați să adoptăm OUG pentru că a fost atacată la CCR și pentru că execuția bugetară nu era posibilă fără reglementarea din legea pe care ne-am angajat răspunderea. (...) Situația în care ne găsim este o situație diferită. Noi suntem în procedura de angajare a răspunderii. Nu poți să emiți o OUG în momentul în care tu ți-ai asumat răspunderea pe un proiect de lege", a spus premierul, marți, înainte de ședința de guvern.

El a confirmat totuși discuțiile cu AEP pe marginea unei OUG privind anticipatele. "Împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat o discuție și a rezultat necesitatea reglementării situației în care se ajunge la anticipate. Acum, în legislație, nu există o reglementare precisă referitoare la anticipate. Se știe că există prevederi constituționale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate, termenul maxim fiind de 90 de zile. Ca atare, este nevoie de o adaptare a legislației pentru a avea reguli concrete în ceea ce privește anticipatele. Nu cred că trece moțiunea, dar paza bună trece primejdia rea și este bine să fim pregătiți. Dacă trece moțiunea, noi nu vom vota niciunul din cele două Guverne, pentru a declanșa alegerile anticipate", a mai spus premierul Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4931 secunde