Orban: Ziua NATO în România este marcată anul acesta sub semnul unității și solidarității euro-atlantice

103
Orban: Ziua NATO în România este marcată anul acesta sub semnul unității și solidarității euro-atlantice - orban-1586076943.jpg
Ziua NATO în România este marcată în acest an sub semnul unității și solidarității euro-atlantice, în contextul unei crize sanitare fără precedent pentru lumea contemporană, se arată într-un mesaj transmis, duminică, de premierul Ludovic Orban.


"De câteva săptămâni, noul coronavirus curmă zilnic mii de vieți în întreaga lume, iar țările afectate fac eforturi dramatice pentru a opri pandemia. Omenirea s-a văzut angrenată pe neașteptate într-o luptă aproape inegală, cu un inamic invizibil și imprevizibil, care necesită din partea noastră o acțiune rapidă, coordonată și eficientă, pentru a salva vieți și pentru a limita efectele economice și sociale ale pandemiei. Eforturilor civile desfășurate de țările afectate li s-au alăturat acțiunile Alianței Nord-Atlantice de aprovizionare cu materiale și echipamente sanitare și economice esențiale, iar România a beneficiat deja de un astfel de ajutor", se precizează în mesaj.


Premierul salută sprijinul oferit și disponibilitatea exprimată de NATO de a ajuta în continuare statele membre și statele partenere cu logistică, expertiză și personal medical, declarându-se încurajat de aprecierea exprimată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru măsurile pe care România le-a implementat până în prezent în lupta împotriva noului coronavirus.


"Astăzi, după 16 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, România a devenit un pilon de stabilitate în regiune, iar calitatea de membru al NATO reprezintă pentru noi cea mai puternică garanție de securitate. Alianța a ajuns luna trecută la un număr de 30 de state membre, cărora așteaptă să li se alăture și alte țări, o confirmare în plus a credibilității NATO. Provocarea actuală la nivelul Alianței este de a nu lăsa criza sanitară provocată de coronavirus să se transforme într-un risc de securitate suplimentar celor deja existente și de a combate dezinformările legate de pandemie. Vom fi alături de aliații noștri euro-atlantici în această luptă pentru viață și securitate", se mai arată în mesaj.


Ziua NATO în România este marcată, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza Legii 390/2004, potrivit www.mae.ro.


Pentru stabilirea acestei zile s-a ținut cont de apropierea de data oficială a aderării României la Alianța Nord-Atlantică (29 martie 2004) și de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6508 secunde