Orban, negocieri cu partidele parlamentare pentru susținerea guvernului PNL

161
Orban, negocieri cu partidele parlamentare pentru susținerea guvernului PNL - ludovicorban640x40006264900-1571726927.jpg

Articole recomandate

Ludovic Orban, premierul desemnat, negociază marți și miercuri cu partidele parlamentare, în afară de PSD, realizarea unei majorități care să susțină Guvernul PNL. Orban se va întâlni marți cu ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri cu Pro România.


"Mâine și poimâine (marți și miercuri - n.r.) urmează runda a doua de discuții cu partenerii alături de care am depus moțiunea de cenzură. Mâine (marți - n.r.) ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri Pro România", a anunțat, luni seară, Ludovic Orban.

Premierul desemnat se va întâlni marți, la ora 9.30, cu delegația ALDE, la 11.00 cu delagația PMP, la 13.30 cu reprezentanții UDMR, iar la 15.00 cu delegația USR.

Dan Barna, președintele USR, a spus că momentan nu există o majoritate în Parlament care să treacă Guvernul PNL și că se prefigurează o guvernare care "va sta de fapt la mâna PSD, a lui Victor Ponta, a lui Tăriceanu".


"Nu putem decât să confirmăm că, în acest moment PNL nu a generat o majoritate care să susțină reformele. Ceea ce spunem de două săptămâni că suntem în perspectiva unei guvernări minoritare, în perspectiva unei guvernări care va sta de fapt la mâna PSD, va sta la mâna lui Victor Ponta, va sta la mâna lui Tăriceanu, o guvernare minoritară care foarte probabil nu va putea să facă aproape niciuna dintre reformele sau niciuna dintre reformele de care România are atâta nevoie. Voi avea și mâine o întâlnire cu premierul desemnat și cu delegația PNL. Aștept în continuare soluții credibile și funcționale de la premierul desemnat Ludovic Orban, pentru că în momentul de față Parlamentul nu face decât să confirme, astăzi ați avut dovada o dată în plus, că majoritatea toxică din acest Parament nu guvernează pentru cetățeni", a spus Dan Barna.

El a precizat că USR nu a cerut funcții, beneficii sau poziții în structurile statului, spre deosebire de alte formațiuni politice care au pus condiții în cursul negocierilor.

Ludovic Orban a anunțat că a stabilit un calendar "rezonabil" pentru învestirea Guvernului.

Joi sau vineri va fi depusă lista miniștrilor și Progrul de Guvernare, iar votul de învestitură ar putea avea loc săptămâna viitoare, miercuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6727 secunde