Orban, despre înzestrarea Armatei: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță

184
1
Orban, despre înzestrarea Armatei: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță - media146348883457842300-1498997501.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, întrebat fiind cu privire la accidentul camionului militar în care și-au pierdut viața trei soldați, că de 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță necesari pentru dotările tehnice ale Armatei.


"De 25 de ani, practic, n-am asigurat nici măcar banii de mentenanță, nici măcar banii de muniție, d-apoi să facem înzestrări moderne care să aducă Armata Română la un nivel de competitivitate și mai ales la obligațiile care decurg din calitatea de stat membru NATO", a afirmat Orban, duminică, la Digi.

El a declarat că deși "pentru prima oară, după nu știu câți ani, am alocat și noi 2% din PIB pentru Apărare", "banii nu sunt cheltuiți".

"Reprezintă o prioritate pentru Guvern înzestrarea Armatei cu tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini misiunile la care suntem parte și pentru a ne îndeplini obligațiile pe care le avem de furnizare a securității în cadrul NATO, mai ales că trăim o perioadă în care plăcile tectonice se mișcă și în care noi trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate", a atras atenția liderul liberal.

În opinia lui Orban, "dacă nu se vor aloca resursele financiare suficiente, în primul rând pentru achiziția unor transportoare, blindate, a unor elicoptere moderne (...)", vor trebui "asigurate resursele pentru asigurarea mentenanței".

Întrebat despre referirile "extrem de critice" ale premierului Lucian Tudose la adresa lui Raed Arafat, care n-ar fi ajuns destul de repede la locul tragediei din județul Argeș, Ludovic Orban a susținut că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență "le stă ca un os în gât celor de la PSD și că așteaptă orice pretext pentru a putea scăpa de el".

"Și din cauza asta cred că și Tudose urmează aceeași linie pe care au avut-o și predecesorii lui, de a încerca să găsească pretexte pentru a scăpa de Arafat. N-are nici o miză, nu are nici o apartenență politică (Arafat n.red.), dar i-a deranjat pe mulți", a mai spus președintele PNL, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Gigi
2 iulie 2017
Si ?

Ratatul asta a fost la guvernare , iar acum face pe prostul ! Nu , ca n-ar fi ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3358 secunde